Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Becker’den destek çağrısı

Bornova Becker’den destek çağrısı

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ni lider tamamlayan, Play-Off ve dörtlü final maçlarının ardından İzmir’in tek temsilcisi olarak Süper Lig’e yükselen Bornova Becker Spor’un başkanı Volkan Kebir, destek çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 12:27

2015 yılında Bölgesel Amatör Lig ile başlayan zorlu yolculukta, Türk spor tarihinde benzeri az görülen bir başarı öyküsü yazdıklarını vurgulayan Bornova Becker Spor Başkanı Volkan Kebir, “Oyuncularımız, teknik kadrolarımız, kulüp yönetimi olarak bizler çok büyük bir özveride bulunarak bu gururu İzmir’e yaşattık. Görevimizi layıkıyla yaptık. Şimdi İzmir’in kızlarımıza sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi. Son iki yılda Türkiye’nin pek çok kentinde deplasman maçları oynadıklarını hatırlatan Kebir, rakip takımlara o kentteki tüm dinamiklerinden sahip çıkmasını gıpta ile izlediklerini söyledi.

“Göğsümüzde Mersin, sırtımızda İstanbul markası”

Volkan Kebir, şu değerlendirmeyi yaptı: “Göztepe ile farklı branşlarda olsa da birkaç gün arayla İzmir’e Süper Lig sevinci yaşattık. Başta kulübü sahiplenen Sayın Başkan Mehmet Sepil olmak üzere tüm Göztepe camiasını tebrik ediyoruz. Bizler iki sene boyunca İstanbul’da, Ankara’da, Kayseri’de, Elazığ’da, Adana’da, Mersin’de, Muğla’da ve daha pek çok kentte, kadın basketbol takımlarına nasıl sahip çıkıldığını bizzat yaşayarak deneyimledik. Oysa bizim kızlarımız, bir ‘kadın şehri’ olarak bilinen İzmir’in temsilcisi olarak rakiplerimizle kıyaslanmayacak ölçüde mütevazı imkânlarla bu başarı öyküsünü yazdılar. Ordu gibi, Elazığ gibi şehirlerde tribünlerin tamamına yakını dolarken, biz evimizde ortalama 300 kişinin önünde oynadık maçlarımızı. Süper Lig’de rakibimiz olacak Bellona Abdullah Gül Üniversitesi, tüm kentin aynı sportif başarıya kilitlenmesine en müstesna örnektir. Takıma verilen destekleri, basit bir sponsorluk ilişkisi değil, sportif başarıdan bir iş fikri çıkarmak ve katma değer yaratmak olarak görüyorlar. İşin daha düşündürücü yanı, bizler göğsümüzde Mersinli bir firmanın, sırtımızda İstanbullu bir firmanın reklamını taşıdık. Bu durumun İzmir’e yakışmadığını, bu kente sevdalı insanlar olarak ciddi bir özeleştiri yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.”

İzmir’in yerel yönetimlerinden iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarından sokaktaki vatandaşına kadar herkese ‘bizi yalnız bırakmayın’ çağrısını yaptıklarını sözlerine ekleyen Volkan Kebir; takıma sahip çıkılması durumunda İzmir’i kadın basketbolunda bir marka haline getirerek rahatlıkla Avrupa’da temsil edebileceklerini sözlerine ekledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.