Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediye Meclisinden Aydoğan’a vefa

Bornova Belediye Meclisinden Aydoğan’a vefa

İki dönem Bornova Belediye Başkanlığı yapan Sırrı Aydoğan’ın ismi Atatürk Mahallesi’nde açılacak Kültür Merkezi’ne verildi Bornova Belediye Meclisinden

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 12:52

Bornova Belediye Meclisi, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda anlamlı bir karar aldı. Halen Bornova ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevini yürüten,  Bornova Eski Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan’ın ismi, Atatürk Mahallesi’nde yapımını tamamlanan Kültür Merkezi’ne verildi. Başkanlık önergesi olarak meclise gelen talep, oybirliğiyle kabul edildi.

Aydoğan: Çocuklarıma bırakabileceğim en güzel miras

Oldukça duygulandığı gözlenen Sırrı Aydoğan ise böylesi zamanlarda konuşmanın çok zor olduğunu ifade ederek, Başkan Atila başta olmak üzere tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Siyasette 50 yılı geride bıraktığını vurgulayan Sırrı Aydoğan, “Bu süreçte en güçlü zamanlarımda bile hiç milletvekili adayı olmadım. Hep yerel siyaset ve yerelde hizmet yaptım. İsmimin böylesi bir kültür merkezine verilmesi çocuklarıma bırakabileceğim en güzel miras. Böylesi şeyleri yaşamak inşallah hepinize nasip olur” dedi. Aydoğan, meclis sonunda tüm meclis üyelerine tek tek dolaşarak hepsine teşekkürlerini iletti.

Başkan Atila: O’nunla çalışmak gurur

Sırrı Aydoğan’ın 1977-1980 ve 2004-2009 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Kendisinin bu kente büyük hizmetleri oldu. Onun gibi değerli bir isimle çalışmak hepimiz için büyük gurur ve mutluluk. İnşallah daha sağlıklı günlerde her zaman yanyana olacağız. Bu kararı oybirliği ile alan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Encümen ve komisyon seçimleri yapıldı

2016 Mali Yılı gelir- gider kayıt ve işlemlerinin incelendiğine ve değerlendirildiğine ilişkin Denetim Komisyonu raporunun kabul edildiği toplantıda, yapılan gizli ve açık oylamalar ile yeni dönem için encümen ve komisyon üyeleri de belirlendi. Başkan Olgun Atila, Bornova Belediye Meclisi çatısı altında üç güzel yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Her zaman birbirimizi dinledik, ortak akılla kentimizi geleceğe taşımak için önemli kararlar aldık. Kalan iki yılımızın da geride kalan üç yıl gibi verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Sırrı Aydoğan kimdir'

Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Dr. Sırrı Aydoğan, 1947 yılında Bornova’da doğdu. Siyasete 1965 yılında CHP ile giren Aydoğan, partinin gençlik kolları ve ilçe teşkilatlarında çalıştı. 1977 yılında Bornova Belediye Başkanı olan Sırrı Aydoğan, bu görevini 12 Eylül 1980 İhtilali’ne kadar üç yıl boyunca sürdürdü. 2004 yılında Aziz Kocaoğlu’nun Ahmet Piriştina’nın ölümü üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından O'nun yerine Bornova Belediye Başkanı seçildi. İkinci kez geldiği görevi 5 yıl boyunca başarıyla yürüttü.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Doktor Sırrı Aydoğan, Aliye Aydoğan ile evli. Murat, Yusuf ve Senem adlı üç çocuk sahibi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.