Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden annelere özel etkinlik

Bornova Belediyesi’nden annelere özel etkinlik

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fincancılar Çarşısı işbirliği ile 14 Mayıs Anneler Günü’ne özel olarak ilk kez düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Fincancılar Çarşısı tarihinin en kalabalık gününü yaşadı

  • Ege Postası
  • 13.05.2017 - 10:20

Bornovalı kadınlar, Pınarbaşı’ndaki Fincancılar Çarşısı’nda Anneler Günü öncesinde indirimli alışverişin keyfini yaşadı. 3 gün sürecek olan organizasyonun açılışı; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un katılımıyla gerçekleşti.

1994 yılında açılan Fincancılar Çarşısı, 14 Mayıs Anneler Günü öncesinde tarihinin en hareketli ve kalabalık gününü yaşadı. Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fincancılar Çarşısı Yönetimi işbirliğinde ilk kez düzenlenen alışveriş etkinliği büyük ilgi gördü. Bornova kadınlar, Anneler Günü öncesi 23 yıllık Çarşı’da indirimli alışverişin keyfini yaşadı. İkramların yanı sıra yapılan çekilişle Bornova Belediyesi’nin 150 kişiye sürpriz hediyeler dağıttığı organizasyonda çocuklar da unutulmadı. Anneleri alışveriş yaparken minikler palyaçolarla eğlendi. Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’nin el emeği ürünlerini sergilediği stantta yoğun ilgi gördü.  

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Fincancılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bala Telingün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin açılışı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın da katılımıyla yapıldı.

Kocaoğlu: Yerel Kalkınma yolunda önemli bir organizasyon

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediyecilikte 13 yıldır farklı bir yol haritası çizdiklerini belirterek, “Biz kent merkezinden ilçelere, beldelerden köylere duyduğumuz sorumluluk ile hareket ederek yerelde kalkınmaya önem verdik. Bayındır’ı çiçekçiliğin, Ödemiş fidancılığın, Tire’yi sütün başkenti yaptık. Sanayicimizden küçük esnafımıza varıncaya kadar her kesime destek oluyoruz, hayata geçirdiğimiz projelerle istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Bu anlamda buradaki etkinliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben bugüne kadar Fincancılar Çarşısı’nı toptancılar çarşısı olarak biliyordum. Oysa ki; perakende satış da yapılıyormuş. Yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda hayata geçirilen bu başarılı organizasyonun çarşısının tanıtımına ve esnafın işlerinin daha da artmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

Atila: Bornova’nın ekonomiye katkısı çok büyük

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yerelde kalkınma konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun izinden gittiklerini ifade ederek, “Biliyorsunuz ki;  Türkiye’deki ayakkabı üretimin %37 si Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde yapılıyor. İzmir’deki sanayi sitelerinin çoğu bizim ilçemizde. Bornova’nın esnafı ve sanayicisi kentimizin ve ülkemizin üretimine, ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Biz de esnafımızın kalkınmasını istiyor ve Belediye olarak onlara destek veriyoruz” diye konuştu.

Telingün: Çarşımız hiç bu kadar kalabalık olmamıştı

106 işyeri ile 3 bin kişiye istihdam sağladıklarına dikkat çeken Fincancılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bala Telingün ise bu güzel organizasyonu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın önderliğinde yaptıklarını belirterek, “Çarşımız tarihinin en kalabalık gününü yaşıyor. Çok mutluyuz. Başta Bornova Belediyesi çalışanları olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

Cumartesi ve Pazar günü de devam edecek

Pınarbaşı Fincancılar Çarşısı’ndaki etkinlik Cumartesi ve Pazar günleri de sürecek. Çarşıya gelenler her türlü ev eşyası, porselen ve hediyelik eşyayı %50’lilere varan indirimlerle alabilecek. Bornova Belediyesi, iki boyunca Fincancılar Çarşısı’na gitmek isteyen vatandaşlar için saat 11.00’dan itibaren Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan ücretsiz servis kaldıracak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.