Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden çocuklara bilim eğitimi

Bornova Belediyesi’nden çocuklara bilim eğitimi

Bornova Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Yaz Bilim Kampı’na katılan öğrenciler sertifika heyecanı yaşadı. 4. sınıf ve ortaokul öğrencilerinin Dört gün süren kampta astronomi, fizik, kimya, biyoloji, fosil ve robot bilim alanlarında uygulamalı atölye çalışmaları yaptı. Bornova Belediyesi’nden çocuklara bilim eğitimi

  • Ege Postası
  • 12.08.2017 - 11:01

Bornova Belediyesi’nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Yaz Bilim Kampı tamamlandı. Haziran ve Temmuz olmak üzere iki grup halinde bilim eğitimi alan 96 çocuk, eğitimin ardından sertifika heyecanı yaşadı. Astronomi, fizik, kimya, biyoloji, fosil ve robot bilim alanlarında uygulamalı atölye çalışmaları yapan 4. sınıf ve ortaokul öğrencileri belgelerini aldı.

Yaptıkları robotları sergilediler

Dost Bilim Evi etkinlikleri kapsamında Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin tam donanımlı laboratuvarlarda eğitim alan öğrenciler, Robot Bilim Atölyesi’nde yaptıkları robotları sergiledi. Tatillerinin en verimli günlerini Yaz Bilim Kampı’nda geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın bir eğitim kenti olduğuna dikkat çekerek, “Yaz Bilim Kampı’nda bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz organizasyonlardan biri. Çocuklarımız laboratuvarda deneyler yaparak farklı bilim dallarını tanırken, tatillerini de daha verimli geçirmiş oluyor. Amacımız daha fazla çocuğumuzun Dost Bilim Evi’mizin olanaklarından yararlanması” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.