Dolar 32,4474
%0
Euro 34,7826
%0.18
Altın 2.478,610
%0.66
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi yeni yatırımlar için kaynak yaratıyor

Bornova Belediyesi yeni yatırımlar için kaynak yaratıyor

Tasarruf ve kaynakların iyi değerlendirmesi ile üç yılda 120 milyon liralık yatırıma imza atan Bornova Belediyesi bu konudaki çabalarını artırarak sürdürüyor. 15 yıldır atıl durumdaki istasyon için teklifler bekleniyor

  • Ege Postası
  • 23.05.2017 - 11:10

Bornova Belediyesi’nin çeşitli yerlere dağılan belediye hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni belediye binasının yapımını sağlayacak proje için düğmeye basıldı. Pınarbaşı’nda, 15 yıldır atıl durumda bulunan mülkiyeti belediyeye ait akaryakıt istasyonu yeni projelerin hayata geçirilmesi için değerlendiriliyor. Akaryakıt İstasyonu’nun 22 Şubat 2017’de yapılan ihalesini kazanan firma sözleşme koşullarını yerine getirmeyince süreç yeniden başladı. Önceki ihalenin geçici teminatı olan 465 bin lira belediyeye gelir olarak kaydedildi. Yeni ihale 7 Haziran 2017 saat 10.00’da Bornova Kültür Merkezi içindeki Meclis Salonu’nda yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler teklif mektuplarını Bornova Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne 7 Haziran günü saat 10.00’a kadar verebilecek.

Doğanlar’daki Bornova Stadyumu, Altındağ’daki Atatürk Spor Salonu, Atatürk Mahallesi, Doğanlar ve Işıkkent’te Kültür Merkezleri gibi pek çok tesisi hayata geçiren Bornova Belediyesi üç yılda 120 milyon liralık yatırım yaptı. Tasarruf ve kaynakların iyi kullanımı ile gerçekleştirilen bu yatırımlara yenilerini eklemek için de çalışmalar sürüyor.

Bu amaçla, Pınarbaşı’nda 15 yıldır atıl durumda bulunan mülkiyeti belediyeye ait akaryakıt istasyonu yeni belediye binasının yapımı için değerlendiriliyor. Akaryakıt İstasyonu’nun 22 Şubat’ta yapılan ihalesini kazanan firma şartları yerine getiremeyince süreç yeniden başladı. Daha once yapılan ihalenin 465 bin liralık teminatı da belediyeye gelir olarak kaydedildi. Yeni ihale 7 Haziran saat 10.00’da  Bornova Belediyesi Kültür Merkezi içindeki Meclis Salonu’nda yapılacak. 16 milyon 250 bin tahmini bedelli ihalede teminat  da 487 bin 500 lira.  İhaleye başvurmak isteyenler Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne 7 Haziran saat 10.00’a kadar teklif mektuplarını verebilecek.Benzin istasyonunun yeni yatırımlar için nakde çevrilme kararı Bornova Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alındı. Böylece bir yandan uzun yıllardır atıl durumda olan bir kamu mülkü değerlendirilirken diğer yandan da vatandaşa daha iyi hizmet götürme yönünde önemli olan belediye binasının yapımı da gerçekleştirilecek.

Projesi yarışma ile belirlendi

Yeni Hizmet binasının projesi 61 eser arasından yarışma ile belirlendi. Birinci seçilen proje, yeşil alanın tüm halkın rahatlıkla kullanabileceği kamusal açık alan kazandırması ve bu alanın belediye binası ile iyi entegre edilmiş olması özelliğiyle ön plana çıkıyor. Ayrıca projeye göre yeraltı otoparkı da olacak. Doğal ışığın yaygın ve kontrollü bir şekilde iç mekanlara yayılmasına olanak sağlayan projede, hava sirkülasyonu ve doğal klima etkisi kullanılıyor. İzmir ve Bornova’nın iklim koşullarına göre oluşturulduğu belirtilen projeye göre belediye binasına Mustafa Kemal ve Gediz caddelerinden rahat bir ulaşım sağlanıyor. Esnek kullanımlara cevap verebilecek şekilde projelendirilen belediye hizmet binası daha önceden yarışmacı ekiplere sunulan ihtiyaç programına uygun fonksiyonel çözümler sunuyor.

Eski birimler kültür amaçlı kullanılacak

Yeni belediye binasının inşaatına bu yıl başlanacak ve kısa sürede tamamlanacak. Bornova Belediyesi’nin çeşitli yerlerdeki mevcut birimleri yeni bina tamamlandıktan sonra kültür ve eğitim amaçlı olarak kullanılacak. Çocuklar, gençler ve engelli vatandaşların yararlanacağı özel tesisler olacak. Başta Büyükpark içindeki merkez bina olmak üzere merkezi yerlerdeki bu birimlerde vatandaşa bu şekilde hizmet edecek ve kültür, spor ve aktivite alanları zenginleşecek.

Kararı oy birliğiyle aldık

Tüm hizmet ve projeleri ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bornova Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tüm birimlerimizi tek çatı altında toplayarak vatandaşa verdiğimiz hizmetin kalitesini artıracak yeni belediye binası ilçemizde önemli bir ihtiyaç. Vatandaşımızın bizden öncelikli taleplerinden biri. Biz yeni hizmet binasının projesini yarışma ile belirledik. İmar planlarındaki önemli bir not olan yeni bir stat yapma konusunu da yerine getirdik. Doğanlar semtimizde tüm İzmir’in beğeni ile baktığı bir stadyum yaptık. Şimdi yeni belediye binamıza başlayabiliriz. Finansman konusunu da atıl durumdaki akaryakıt istasyonunu değerlendirerek çözüyoruz. Bunun kararını Belediye Meclisimizde oy birliğiyle aldık. Ben tüm meclis üyesi arkadaşlarıma hizmet konusundaki destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.