Dolar 32,3368
%0.18
Euro 35,1987
%0.05
Altın 2.245,700
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da 10 Ocak'ta anlamlı tören

Bornova'da 10 Ocak'ta anlamlı tören

Bornova Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki parka ‘Basın Özgürlüğü Parkı’ ismini verdi. 2 bin 800 metrekarelik parka isim verilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu ülke ve cumhuriyetimiz kolay kazanılmadı. Bornova'da 10 Ocak'ta anlamlı tören

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 12:48

İZMİR - Cumhuriyet çatısı altında ülkemiz için, çocuklarımızın geleceği için mücadele edeceğiz. Tüm gazetecilere de verdikleri mücadelede başarılar diliyorum” dedi. Yaşamını kaybeden Bornovalı gazeteciler Mehmet Hamamcıoğlu, Emre Özdestan, Kemal Moralı, Selamettin Bayındır, Gürsu Arat, Mehmet Türkoğlu, Mehmet Hepşen ve Teoman Sındır’ın isimleri de Basın Özgürlüğü Parkı’nda yaşatıldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Basın Özgürlüğü Parkı’nın açılışını; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, TRT Bölge Müdürü Mevlüt Şahbaz, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, gazeteciler, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla yaptı. Parkın tabelasına Bornovalı gazeteciler; Mehmet Hamamcıoğlu, Emre Özdestan, Kemal Moralı, Selamettin Bayındır, Gürsu Arat, Mehmet Türkoğlu, Mehmet Hepşen ve Teoman Sındır’ın isimleri de yazılarak ölümsüzleştirildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya Basın Özgürlüğü Parkı nedeniyle teşekkür ederek, “Başkanımızla yaptığımız görüşmemizde, hayatını kaybeden Bornovalı gazetecilerin isimlerini yaşatacağımız bir park talep etmiştik. Başkanımız Olgun Atila buraya “Basın Özgürlüğü Parkı” ismini vererek 8 arkadaşımızın ismini yaşattı” dedi. Dikmen, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin oluştuğu Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır” sözlerini hatırlatarak, “Bu anlamlı günde tüm meslektaşlarımı saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da gazetecilere çalışmalarında başarılar diledi. Bornova’yı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla birlikte ortak akılla yönettiklerini söyleyen Başkan Atila, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile de bu doğrultuda görüşmeler yaptık. Sayın Cemiyet yöneticilerine bizi böyle anlamlı bir işe teşvik ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Atila, “Bu ülke ve cumhuriyetimiz kolay kazanılmadı. Cumhuriyet çatısı altında ülkemiz için, çocuklarımızın geleceği için mücadele edeceğiz. Tüm gazetecilere de verdikleri mücadelede başarılar diliyorum” diye konuştu.

PARK TAMAMEN YENİLENDİ

Ergene Mahallesi’nde Mustafa Kemal Caddesi ile 521/1 Sokak kesişiminde bulunan 2 bin 800 metrekare büyüklüğündeki Basın Özgürlüğü Parkı’nda çocuk oyun alanı, spor aletleri alanı ve dinlenme mekanları bulunuyor. Parktaki çocuk oyun alanı yenilenip, kum olan zemin kauçuk ile değiştirildi. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda spor aletleri konuldu. Mustafa Kemal Caddesi tarafındaki zemin tamiratları ve yenileme çalışmaları yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.