Dolar 32,3357
%0.17
Euro 35,1189
%-0.18
Altın 2.238,110
%-0.24
Bist-100 8,72
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da bin çocuğa satranç eğitimi

Bornova'da bin çocuğa satranç eğitimi

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, cimnastik, yüzme, taekwando ve dağcılık dallarında faaliyet gösteren Bornova Belediyesi, branşlarına bir yenisini daha ekledi. Bornova Belediyespor Kulübü bünyesinde düşünen, araştıran ve sorgulayan bir nesil için Satranç Kulübü kuruldu.

  • Ege Postası
  • 11.01.2017 - 11:04

Satranç Kulübü’nün alt yapısını Kültür Müdürlüğü bünyesinde verilen kurslarda eğitim alan çocuklar oluşturacak. Bu kurslarda öne çıkan çocuklar, Satranç Kulübü’nün ilk lisanslı sporcuları olacak. Bu amaçla da Şubat Ayı içerisinde geleceğin santranç ustalarının seçileciği bir turnuva düzenlenecek.

Başarıdan öte düşünen, araştıran ve sorgulayan bir nesil için eğitimin ön planda tutulacağı Satranç Kulübü’ne kesinlikle başka kulüplerden sporcu transfer edilmeyecek. Tüm bu gelişmelerle birlikte Bornova Belediyesi’nin satranç kurslarına olan ilgi de artmaya başladı. Geçen yıl 250 olan kursiyer sayısı bu kurs döneminde 400’e çıktı. Kayıt için bekleyenlerin sayısı ise  150.

Düşünen bireyler yetiştirmeliyiz

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, satrancın bireyin alternatif yaratabilme, kıyaslayabilme, hızlı karar verebilme ve sonuç odaklı düşünebilme gibi zihinsel faaliyetlerini geliştirmesine önemli katkılar  sağladığına dikkat çekerek, “Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın düşünen bireyler olarak bu spor dalı ile ilgilenmelerine büyük önem veriyoruz. Bunun için de hem kursiyer sayımızı arttırdık, hem de lisanslı sporcular yetiştirmek amacıyla bir satranç kulübü kurduk. Hedefimiz yılda bin çocuğumuza satranç eğitimi vermek” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.