Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da dansların büyüsü

Bornova'da dansların büyüsü

Bornova Belediyesi ile İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü (İZFEM) işbirliğinde düzenlenen '11. Geleneksel Dansların Büyüsü Gecesi', Çamdibi Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 21.05.2017 - 11:38

Muhteşem organizasyon zeybek gösterileri ile başlarken sırayla  sahneye çıkan minikler ve büyükler, izleyenlere keyifli bir gece yaşattı. Yoğun ilgi gören etkinliğe katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gecede emeği geçenlere teşekkür etti.

Bornova Belediyesi ve İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü'nün (İZFEM) düzenlediği '11. Geleneksel Dansların Büyüsü Gecesi' Bornovalılara muhteşem bir gece yaşattı. Çamdibi Atatürk Parkı'ndaki Anfi Tiyatro'da gerçekleşen gecede büyüklerle birlikte sahne alan minikler büyük ilgi gördü. Zeybek halk oyunlarıyla başlayan gecede bale, roman dansları ve çifte telli oyunları sahnelendi. Ayrıca Makedonya, Balkan ve Üsküp yörelerine ait halk oyunları gösterileri de yapıldı. Gecede konuşma yapan İZFEM Başkanı Tuncay Başoğlu, etkinliği düzenleyen Bornova Belediyesi ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya teşekkür etti.

Halk oyunlarının kültürümüzün zenginliği olduğunu belirten Başkan Olgun Atila,  "Bugün Çamdibi kadınlarımızla, çocuklarımızla, eğitmenlerimiz ve dansçılarımızla ayrı bir güzel. Bizim için en büyük mutluluk burada bir arada olmak" dedi.  Başkan Atila 15 Mayıs tarihine vurgu yaparak,  "15 Mayıs 1919 İzmir'de Milli Mücadele'nin başladığı ve Hasan Tahsin'in şehit edildiği gün.  Büyük Atamızı, Hasan Tahsin'i ve bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.  Onlara olan minnet borcumuz için hepimiz el ele vererek , barış içerisinde ve Cumhuriyet çatısı altında yaşamamız gerekiyor. Halk oyunlarımız da bizim geleneklerimizin bir parçası" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.