Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da “Go Turnuvası” heyecanı

Bornova’da “Go Turnuvası” heyecanı

Bornova Belediyesi Ege Üniversitesi Go Topluluğu tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Go Turnuvası’na ev sahipliği yaptı.

  • Ege Postası
  • 02.03.2017 - 11:19

97 oyuncunun katıldığı ve neşeli geçen turnuva Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. 2 gün süren turnuvanın sonunda düzenlenen törende ilk üçe girenler ödüllerini alırken birincilik ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. 

Dünyanın en eski tahta oyunu olarak kabul edilen ve son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşan “Go Oyunu” için  Ege Üniversitesi Go topluluğu tarafından düzenlenen  turnuva Bornova Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Uzakdoğu kültüründen ve felsefesinden öğeleri içeren bir zeka oyunu olan Go oyunu turnuvası, Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke de Bornova Gençlik Merkezi’nde Başkan Olgun Atila ile “Go” oynadı. 2 gün süren ve 97 katılımcının yer aldığı turnuva sonunda düzenlenen törende ilk üçe girenler ödüllerini alırken, birincilik kupasını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Turnuvada Eren Tugkan birinci olurken, ikinci İlyas Tangüler, üçüncü ise Özgür Hataycan oldu. 

Go Oyununun önemli bir zeka oyunu olduğuna dikkat çeken Başkan Atila, “Böyle bir tunuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Selin Sayek Böke ile buraya geldik. Ve ilk kez bu oyunla tanıştım. Go da olduğu gibi hayatta da strateji önemli. En yakın zamanda bende bu oyunu öğrenmek istiyorum” dedi. Ege Üniversitesi Go Topluluğu üyeleri Başkan Atila’ya kendilerine verdikleri destek için teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.