Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8068
%0.41
Altın 2.424,230
%-0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da kadınlara belediye desteği

Bornova'da kadınlara belediye desteği

Bornova Belediyesi, MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi  işbirliğiyle kadınlara özel olarak açılan İŞKUR destekli iş garantili meslek edindirme kursları yeni geliştirilen proje ile farklı bir boyut kazanıyor.

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 09:48

Yeni dönemde kurslar, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) alınan  345 bin 250 lira hibe kredi ile kurulacak Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi’nde (BOR-KEM) devam edecek. Daha kurumsal bir yapıya kavuşacak Merkez’de başvurular Eylül ayı sonundan itibaren alınacak

Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak hayata geçirilen MTK Kursları, yeni bir boyut kazanıyor. Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ve Moda Tekstil Konfeksiyon (MTK) Sitesi işbirliğiyle proje daha da gelişiyor. Konfeksiyon sektörü için dikiş makinesi operatörleri yetiştirmek amacıyla başlatılan kurslar bugüne kadar dört kez mezun verdi. Sertifikalarını alan kadınlar iş hayatına atıldı. Yeni dönem için kayıtların ise Eylül Ayı sonunda başlaması planlanıyor.

Eğitim desteği Ege Üniversitesi’nden

Bornova’nın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan, 18-45 yaş arası, meslek sahibi olmayan  işsiz kadınların iş hayatında aktif rol alabilmesi için düzenlenen kurslardan bugüne kadar 116 kadın yararlandı.  10 hafta süren eğitimler Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden 7 profesör, 6 doçent ve 5 araştırma görevlisi tarafından verildi.

MTK’dan malzeme desteği

Kadınlar için birçok proje geliştiren Bornova Belediyesi tarafından başlatılan  dikiş makinesi operatörü kursunun tüm malzemeleri ücretsiz olarak MTK Sitesi Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından sağlandı.

İZKA’dan hibe kredi

Bornova Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın açıkladığı “Mesleki Eğitim” Mali Destek Programı’na 26 Şubat 2016 tarihinde sunduğu Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi (BOR-KEM) Projesi ile kar amacı gütmeyen kuruluşlar arasında başarılı bulunarak hibe almaya hak kazandı. Toplamda 383 bin 600 lira bütçesi olan proje için İzmir Kalkınma Ajansı’ndan 345 bin 250 lira hibe desteği alınacak ve proje 12 ay sürecek.

BOR-KEM Projesi

Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan BOR-KEM Projesi,  bağış ve işbirliği protokolleri çerçevesinde daha önce yürütülen sosyal sorumluluk projesinin devamı niteliğini taşıyor. Proje ile uygulanan yöntemler yenilenerek eğitimlerin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi ve çalışmaların daha kurumsal bir çatı altına alınarak sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor. Bornova Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu BOR-KEM Projesi’ne, Ege Üniversitesi de stratejik ortak olarak destek verirken MTK Sitesi iştirakçi olarak yer alıyor.  Bornova Belediyesi’nin öncülüğündeki projenin hayata geçmesiyle örnek bir yerel yönetim-üniversite-meslek örgütü işbirliği daha gerçekleştirilmiş olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.