Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da kar alarmı

Bornova’da kar alarmı

Yüksek kesimlerdeki mahallelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Bornova Belediyesi Ekipleri alarma geçti. Vatandaşların yoğun kar yağışlı nedeniyle olumsuzluk yaşamaması için Bornova Belediyesi sorumluluk alanı içinde bulunan yollarda tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına başladı. Başkan Atila çalışmaları yerinde inceledi

  • Ege Postası
  • 28.12.2016 - 16:48

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından, kar yağışı İzmir'in yüksek kesimlerinde etkili oldu. Belediye ekipleri, kentin bir bölümünü beyaza bürüyen yağışlara karşı tedbirlerini artırdı. 

Kar yağışı nedeniyle Bornova’nın yüksek kesimleri beyaza büründü. Bornova Belediyesi ekipleri ise vatandaşların ulaşımda sorun yaşamamaları için kar yağışının ilk dakikalarından itibaren çalışmalarına başladı. Kurudere, Beşyol, Yaka mahalleleri gibi yüksek kesimlerdeki yollarda ekipler bir taraftan kar temizleme çalışmaları gerçekleştirirken diğer taraftan buzlanma ve araçların kayma risklerine karşı tuzlama yapıyor.

İzmir'de don uyarısı! 2016'ya 'soğuk' veda

Yolları açma ve tuzlama çalışmalarını yerinde inceleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “İlçemizde yüksek kesimlerdeki mahallelerde etkili olan kar yağışına karşı tüm önlemlerimizi aldık. Ekiplerimiz teyakkuz halinde. Yurttaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Başkan Atila, meteorolojiden gelen kar yağışı uyarısı nedeniyle ekiplerin hazır halde beklediğini ve yağıştan hemen sonra ise çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Atila “Vatandaşlarımızın kar yağışı nedeniyle herhangi bir sorun yaşamamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kar temizleme ve tuzlama ekiplerimiz özellikle bağlantı yollarında yoğun şekilde çalışıyor. Etkili olan kar yağışının sorunlara değil sadece güzel manzaralara ve çocuklarımızın eğlencelerine vesile olması için çalışıyoruz” dedi.

Sabuncubeli Geçidinde de kar var

Öte yandan, Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli mevkisine de mevsimin ilk karı düştü. Kar, özelikle Sabuncubeli Geçidinde etkili olurken, Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hemen bölgeye gitti. Görevliler, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaparak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.