Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da nutuk dağıtımı devam ediyor

Bornova’da nutuk dağıtımı devam ediyor

Bornova Belediyesi, Büyük Önder Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecini anlattığı 'Nutuk' adlı eserini dağıtmaya devam ediyor. 10 Kasım 2016'dan bu yana Atatürk Kitaplığı ve Ata Evi başta olmak üzere dağıtımları süren Nutuk Bornova Belediyesi’nin hediyesi olarak gazetecilere de verildi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 10:41

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Mücadelesi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini oluşturan süreci anlattığı Nutuk adlı eseri Bornova Belediyesi’nce  vatandaşlara dağıtılıyor.  Belediye vatandaşların Atatürk Kitaplığı ve Ata Evi’nden ücretsiz olarak temin edebilecekleri eseri daha çok kişiye ulaştırmak için de çalışmalar yapıyor. Yazar İhsan Eliaçık ve televizyoncu, gazeteci İrfan Değirmenci’nin konuk olduğu Yeryüzü Sofrası etkinliğinde de Bornovalılara yüzlerce Nutuk dağıtıldı. Başkan Atila gazetecilere dağıtılmak üzere de Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) İzmir Şube Başkanı Halil Hüner’e nutuk hediye etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe ve geleceğe ışık tutan ölümsüz eserini herkesin okuması gerektiğini söyleyen Başkan Olgun Atila, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün her kelimesi bizim için çok önemli. Biz bu çalışmayla Bornova’daki her eve Nutuk girmesini ve Bornova dışındaki vatandaşlarımızın da bundan yararlanmasını arzu ediyoruz” dedi. Ücretsiz Nutuk dağıtımının duyurulmasında TGS’nin kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Bu çok önemli bir işbirliği. Bu işbirliği sayesinde ülkemizin aydınlık yarınlarını birlikte tekrar kurabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin ilçede yaşayanlara Nutuk gibi önemli bir eseri dağıtmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner de, “Atatürk’ün bu önemli eserini sadece evlerimizde, kütüphanelerimizde bulundurmayıp okumamız gerekiyor. İzmir’deki Belediye Başkanlarımızın bu kampanyaya destek verdiğini görmekten çok mutluyuz. Tahmin ediyorum ki bundan sonraki süreçte de Bornova da Nutuk okumayan vatandaşımız kalmayacak. Yürttükleri bu başarılı çalışma için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.