Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da temizlikten taviz yok

Bornova’da temizlikten taviz yok

Bornova Belediyesi temizlik ve hijyen konusundaki çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Günde 24 saat verilen temizlik hizmeti ile her yıl 168 bin 864 ton evsel çöp toplayan ve 21 bin 296 ton da molozu kaldıran Bornova Belediyesi yeni bir uygulama başlattı. İlçede yeni bir uygulama başladı

  • Ege Postası
  • 25.05.2017 - 10:21

Ev tadilatlarında ortaya çıkan molozların kolayca bertaraf edilmesini sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için ‘Randevulu Moloz Sistemi’hayata geçirildi. Yeni sistemle evinde tadilat yapacak vatandaşlar önceden randevu alıp, evlerinin önüne bırakılan konteynere moloz çuvallarını koyuyor, Bornova Belediyesi ekipleri de vinçli sistemle kaldırılarak kamyon arkasına yerleştirilen konteyneri belirlenen bölgelere taşıyor.

Temiz bir çevre için her gün 24 saat hizmet veren Bornova Belediyesi yeni yöntemleri de kullanıyor. Her yıl 168 bin 864 ton evsel çöp toplayan ve 21 bin 296 ton da molozu kaldıran Bornova Belediyesi yeni bir çalışma daha başlattı. Bornova Belediyesi, sokaklardaki moloz kirliliğinin önüne geçmek için “Randevulu Moloz Sistemi”ne geçti. Yeni sistemle evlerde yapılan tadilatlardan sonra ortaya çıkan molozlar bina önlerine, kaldırımlara konulmayacak. Vatandaşlar Bornova Belediyesi’nin 999 29 29(23 04) nolu telefonun yanı sıra  0530 21450 35 nolu whatsapp hattından ve [email protected] adresine mail atarak hizmetten yararlanabilecek.

5 ton moloz aynı anda alınabilecek

Bunun yerine vatandaşlar Bornova Belediyesi’ni arayarak molozlarını bırakmak için randevu alacak. Belirlenen günde vatandaşın binasının önüne bir konteyner bırakılacak. Çuvallarla konteynere bırakılan molozlar daha sonra belediye ekipleri tarafından moloz döküm sahalarına taşınacak. 5 ton kapasiteli konteynerin vinçli sistemle bırakılıp alınması büyük kolaylık sağlayacak. Bornova Belediyesi’nin yeni sistemin ilk uygulamaları yapıldı. Vatandaşlar yeni yöntemi çok beğendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha temiz bir Bornova için çalıştıklarını belirterek, “Molozların geçiçi de olsa sokaklarda kaldırımlarda bulunması hoş bir görüntü oluşturmuyor. Bu nedenle daha önceden belirlenen yere konulan konteynere konulması bu görüntüleri ortadan kaldırıyor. Bornova’da yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.