Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’nın tarihi sahnede

Bornova’nın tarihi sahnede

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) “Bornova’da Tarihin İzinde” adlı yeni çocuk oyununun galasını Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’n de yaptı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2017 - 10:41

Yönetmenliğini İbrahim Güngör’ün yaptığı Bornova’nın tarihini çocuklara farklı bir dilde anlatarak öğreten oyunun yazarı ise Arzu Leylak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı galası miniklerden de büyük ilgi gördü.

Bu sene tiyatroda 25. Yılını kutlayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni çocuk oyunun galasını yaptı. Bornova için yazılan ve ilçenin tarihini anlatan “Bornova’da Tarihin İzinde”adlı oyun çocuklardan büyük ilgi gördü. Bornova’nın tarihini farklı bir bakış açısı ve eğlenceli bir dille öğrenme imkanı bulan çocuklar perili köşkler, konuşan duvarlar, atlar ve Homeros hakkında da bilgi sahibi oldu.

Şarkılı, danslı ve eğlenceli oyunun ilk gösterimine katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, oyuna emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Atila,  “Bu oyun Bornova’nın tarihini ve eski değerlerini çocuklara onların dilinden anlatan önemli bir eser oldu. Bizden önceki insanların Bornova’da neleri nasıl yaşamış olduklarını çocuklarımıza bu oyunla anlatıyoruz. Benim temennim bu oyunun devamının gelmesi. İnşallah en yakın zamanda Bornova’nın başka değerlerini de anlatan bir oyun daha yazılır” dedi. “Bornova’da Tarihin İzinde” adlı yeni çocuk oyununu  27 Nisan, 4, 11, 18 ve 25 Mayıs Perşembe tarihlerinde Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’n de izleyeciyle buluşmaya devam edecek.

MACERA DOLU BİR OYUN

Yönetmenliğini İbrahim Güngör’ün yaptığı, Arzu Leylak’ın yazdığı oyunun konusu ise şöyle:

Bornova’nın gizemli tarihini anlatmak için tarih öğretmeni Sabiha çocuklara farklı ve eğlenceli bir yöntem seçmiştir. Tarih dersinde köşklerin içindeki gizemli geçitlerden söz açılır. Serüvenlerle dolu geçitler öğrencilerin hayal dünyalarında canlanır. Peki ya bir gün öğretmen derse geç gelirse ne olur'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.