Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'ya 200 yataklı hastane

Bornova'ya 200 yataklı hastane

İzmir’in Bornova semtinde bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlanan 200 yataklı Dijital Bornova Devlet Hastanesi poliklinik hizmeti vermeye başladı.

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 10:51

Poliklinik hizmetinin başladığı ilk günde İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur ve İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu, hastane Başhekimi Zeki Yaşar’ı ziyaret ederek, hastanede incelemelerde bulundu. Çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin, yataklı tedavi hizmeti de vermeye başlaması ile bölgenin sağlık hizmeti beklentisini en üst düzeyde karşılayacağını belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Salnur, şöyle konuştu:

“Hastanenin üstün fiziki koşulları, teknik donanımı, tıbbi cihazları ile bölgeye en yüksek kalitede sağlık hizmeti vermesi beklenilen ve çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan Bornova Devlet Hastanesi 6 bloktan oluşuyor. Elips şeklinde bir mimariye sahip olan bina, gün ışığından ve ısısından sürekli faydalanıyor. Trijenerasyon sistemi denilen doğal gazdan kendi elektriğini üreten akıllı bina sistemine sahip olan hastane bu özelliği ile enerji tasarrufu sağlandı. Aynı zamanda tüm hizmet alanlarında bulunan üst düzey teknolojiye sahip merkezi iklimlendirme sistemi sayesinde binanın ısı yönünden konforu da sağlandı"

Daha önceden 4 bin metrekare toplam alana sahip olan hastanede, kapalı alan 38 ben 200 metrekareye çıkarılarak kişi başına düşen alan 10 kat daha arttırıldı. Hastane suit, tek ve çift kişilik olan odaları, geniş ve ferah bekleme alanları,  özel peyzaj düzenlemesine sahip bahçesi, 500 adet aracın park edilebileceği otoparkı ile Bornova ve bölge halkına yeni nesil sağlık hizmetini vermeye hazır olduğu bildirilen hastanede, bir blokta 4 ayrı kat olarak planlanmış 60 adet poliklinik odası, 2’si özel (acil, doğumhane), 7’si yüksek donanımlı ve genel olmak üzere 9 adet ameliyathane, 28 adet yoğun bakım yatağı yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.