Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalı dostları Aşık Veysel’i hatırladı

Bornovalı dostları Aşık Veysel’i hatırladı

Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel ölümünün 44’üncü yıldönümünde Bornova’da kendi türküleriyle anıldı. Bornova Belediyesi ile ÇÖYDER(Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği) işbirliğiyle düzenlenen geceye ilgi yoğun oldu.

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 14:10

Bornova Belediyesi’nin Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde düzenlenen gecede ÇÖYDER Türk Halk Müziği Korosu Aşık Veysel’in gönüllere giren eserlerini seslendirdi. Anma gecesine CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve ÇÖYDER Başkanı Vedat Başer de katıldı.

Solistler; Ömer Özdemir, Ebru Kıvraklar, Bektaş Özdemir, Duygu Gürkan, Dilek Şenol, Volkan Özbakır, İnci Bilsel, Deniz Polat, Oğuzhan Turan, Doç. Dr. Gökhan Okur, Ali Dursun Özdemir ve İsmail Hakkı Güven ünlü ozanın birbirinden değerli eserlerini seslendirdi. Gecenin sürprizi ise Göz Hekimi Prof. Dr. Said Eğrilmez oldu.

Aşık Veysel gibi Sivaslı olan Eğrilmez, gözleri görmese de aslında en iyi görenin ünlü ozan olduğunu söyledi. Anma gecesinde Aşık Veysel’in acılarla dolu hayat hikayesi de anlatıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.