Dolar 32,5104
%-0.11
Euro 34,7859
%-0.23
Altın 2.423,890
%-0.26
Bist-100 9.742,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalı şehidin adı büyüdüğü mahallede yaşayacak

Bornovalı şehidin adı büyüdüğü mahallede yaşayacak

Geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen hain saldırı sonucu şehit düşen Bornovalı Öğretmen Polis Memuru Hüseyin Dalgılıç’ın ismi Çamdibi’ndeki parkta yaşayacak. Bornovalı şehidin ismi

  • Ege Postası
  • 02.02.2017 - 09:39

Bornova Belediye Meclisi’nce oybirliğiyle kabul edilen kararın ardından düzenlenen törenle Hüseyin Dalgılıç’ın adı, Gaziosmanpaşa Mahallesi 5460 sokaktaki mevcut parka verildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği törende konuşan Şehit Polis’in acılı Babası Şaban Dalgılıç, “Artık Yeter” diyerek yaşanan acıların bir an önce son bulmasını istedi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise zor günlerden geçtiğimizi ifade ederek, “Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duyguları içerisinde birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Aramızdaki ufak tefek ayrılıkları bir kenara bırakıp, bir olma zamanı.  Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakabilmek için elele verip vargücümüzle çalışalım” diye konuştu.

10 Aralık 2016’da Beşiktaş – Bursaspor maçı sonrası gerçekleşen terör saldırısında yaşamını yitiren 33. yaşındaki Bornovalı Öğretmen Polis Memuru Hüseyin Dalgılıç’ın ismi, şehit oluşunun 52. gününde düzenlenen tören ile Çamdibi – Gaziosmanpaşa Mahallesi 5460 Sokak bulunan mevcut parka verildi. Tamamiyle yenilenen parkın açılışı, Şehit Polis’in Annesi Nercivan Dalgılıç, Babası Şaban Dalgılıç, Kardeşleri; Atilla ve Metehan Dalgılıç ile İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öney, Bornova İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Göksel, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Ağlayan Çam O’nunla büyüyecek

Şehit Polisin babası Şaban Kılıç’a, Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan onur belgesi verildi. Duygu dolu törende parkın açılış kurdelesi hep birlikte kesilirken, Bornovalı Öğretmen Polis Memuru Hüseyin Dalgılıç anısına Ağlayan Çam dikildi. Toprakla buluşan ağaca yine hep birlikte toprak atıldı.

Şehit Babasının isyanı: Artık yeter

Törende yaptığı konuşmada Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve meclis üyelerine aldıkları karar nedeniyle teşekkür eden Şehit Polis’in Babası Şaban Dalgılıç, önemli mesajlar verdi. “Yeter artık” diye haykıran acılı Baba, “Benim ve Ailemin bu ülke için yaptıklarını ve yapacaklarımı oğlumun arkamda bulunan resmine ve O’nun gözlerine bakarak anlayabilirsiniz. O, şehit oldu ama Türkiye’nin her yerinden şehit habere geliyor. Bu sorun şehitlik edebiyatıyla çözülecek bir olay değil. Bu ne biçim iş. Herkes görevini yapsın. Yeter.” İfadelerini kullandı.

Başkan Atila: Kardeşlik zamanı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ülkemizin gerçekten birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu zor günlerden geçtiğimizi ifade ederek, “Acımız çok büyük, acımız çok sıcak. Bu acıların bir an önce son bulması gerekiyor. Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duyguları içerisinde birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Aramızdaki ufak tefek ayrılıkları bir kenara bırakıp bir olma zamanı. Ülkemiz için, Cumhuriyetimiz için ve Başkomutanamız Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimize layık olabilmek, bayrağımızı sonsuza dek dalgalandırmak için daha çok birlik olmalıyız. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakabilmek için elele vererek vargücümüzle, çalışalım” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’ne teşekkür

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, toprakların uğrunda ölenlerle vatanlaştığını vurgulayarak, “Hüseyin Dalgılıç bu uğurda ölen yiğit bir arkadaşımızdı. Gözünü kırpmadan, sizlere daha huzurlu bir vatan bırakmak için şahadete koştu. O’nun adını bu parka yaşatacak olan Bornova Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öney ise ülke için canlarını veren tüm şehitleri minnetle andığını belirterek, “Şehit Polisimızın adının bu parka verilmesi Türk Milletinin ne kadar vefalı olduğu gösteriyor. Bu kararı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan da vatan toprakları için canlarını veren şehitlerin ismini yaşatmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Onlar bu kutsal toprakları kanları ile suladı. Biz de çok çalışarak onlara layık olmalı ve alın teriyle sulamalıyız” dedi.

Park tamamen yenilendi

Bornova Belediyesi, Şehit Polis Memuru Hüseyin Dalgılıç’ın adının verildiği Çamdibi – Gaziosmanpaşa Mahallesi 5460 Sokak’taki 2 bin metrekarelik alanda bulunan parkı tamamen yeniledi. Dikilen fidanlarla yeni bir görünüme kavuşan parka yeni spor aletleri, çocuk oyun ekipmanları konuldu. Parktaki basketbol sahası da elden geçirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.