Dolar 32,4684
%0.18
Euro 34,5610
%0.19
Altın 2.473,240
%-0.4
Bist-100 9.560,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalılar pedal çevirdi

Bornovalılar pedal çevirdi

Kentlilerin “bisikletle yaptığı kilometrelerin” yarıştığı ve en çok pedal çeviren kentin kazandığı Avrupa Bisiklet Yarışması’nda İzmir’in kazanması için Bornovalı bisikletçiler de pedal çevirdi. Bisikletçilerin Bornova turuna Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da bisikletiyle katıldı.

  • Ege Postası
  • 25.05.2017 - 11:26

Geçen yıl Avrupa Bisiklet Yarışması’nda 52 kent arasında 17’inci olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 31 Mayıs'a kadar sürecek yarışmada daha ön sıraları hedefledi. İzmirliler bu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmak için Mayıs ayında daha çok pedal çevirdi. Bornova’da da bisiklet kullanıcıları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koyduğu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmak için yollara çıktı.

Bu kapsamda Çarşamba Akşamı Bisikletçileri Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katılımıyla Bornova turu düzenledi. 100’e yakın bisikletçinin katıldığı tur Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan başladı. Mustafa Kemal Caddesi üzerinden Küçükpark’a ulaşan bisikletçiler oradan da Büyükpark’a geldi. Başkan Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin ikramlarıyla yorgunluklarını atan bisikletçilere teşekkür etti. Daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ulaşımda bisikletlerin kullanılmasının önemine değinen Başkan Atila, “İzmir Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde bisiklet kullanımını özendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu yarışma da bisiklet kullanımının arttırılması bakımından çok önemli” diye konuştu. 

GEÇEN YIL 72 BİN 73 KİLOMETRE

Bisiklete binen tüm İzmirliler, Mayıs ayı boyunca kentlerinin adını taşıyan takımın bir üyesi olarak, birçok Avrupa kentinin sakinleriyle yarışabiliyor. Avrupa Bisiklet Yarışması'na (European Cycling Challenge 2017) İzmir'i temsilen İzmir Büyükşehir Belediyesi katılıyor. Kentlerin birbirlerine "meydan okuması" olarak da tanımlanan yarışmada, şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulama ile kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışıyor. Geçen yıl 52 ülke arasında 17. olan İzmir, bu sene "pedallara kuvvet" diyerek daha iyi bir derece hedefliyor. Yaptığı yatırım ve yürüttüğü projelerle "Bisiklet kenti" imajını her geçen gün daha da güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Bisiklet Yarışması'nda İzmirlilerden büyük destek
görüyor. Bisiklet tutkunlarının bu yarışta İzmir kent takımına katılmak için www.eccizmir.com adresinden kayıt olmaları gerekiyor. Katılımcılar ücretsiz mobil uygulama NAVIKI'yi akıllı telefonuna indirdikten sonra iş, okul, sinema, alışveriş gibi tüm yolculuklarını bisikletle yaparak bu gezileri uygulama aracılığıyla kaydediyor. Akıllı telefon kullanmayanlar ise seyahat verilerini, internet sayfasındaki ilgili bölüme yazabiliyor. Yarışa katılmak isteyenler, son güne kadar kayıt yapıp skora katkı sağlayabiliyor. Geçen sene 72 bin 73 kilometre pedal çevirerek Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil eden İzmirliler, bu sene İzmir'i kent sıralamasında daha yukarılara taşımak için pedallamaya devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.