Dolar 32,5396
%0.16
Euro 34,9206
%-0.15
Altın 2.437,960
%0.07
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bostanlı Barajında flaş gelişme

Bostanlı Barajında flaş gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yılda ortalama 3 milyon metreküp su elde etmeyi planladığı yatırımlarından Bostanlı Barajı için İzmir Valiliğinden beklenen ön onay geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, gerekli tesislerin yapımı için ÇED sürecinin başladığı ilan edildi. Dev proje için son viraja girildi

  • Ege Postası
  • 14.01.2017 - 10:27

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1997 yılında start verdiği ve kentin kuzey aksı için en önemli projeleri arasında yer alan Bostanlı Barajı için süreç resmen başladı. Belediyenin yapım ihalesine çıkmaya hazırlandığı baraj projesi için kritik öneme sahip ve tesisin inşasına malzeme sağlaması planlanan malzeme ocakları için beklenen duyuru geldi.

VALİLİKTEN BEKLENEN KARAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Bostanlı Barajı'na malzeme sağlayacak bölgedeki taş ocakları için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ÇED raporu için ön onay geldi. Bostanlı Deresi üzerinde 900 bin liralık bedele kurulması planlanan taş ocağı için ÇED başvurusuna beklenen vizenin gelmesiyle birlikte yatırım için süreç de resmen başladı. Buna göre, yaklaşık 14 hektar alanda kurulacak malzeme ocaklarından 3 yıl süresince barajın yapımı için gerekli altyapı malzemesi sağlanacak.

ÇED RAPORU İÇİN ÖN ONAY GELDİ

Barajın yapımı için gerekli başvuruları yapan ve plan ile proje hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in kuzey aksındaki içme suyu ihtiyacını karşılayacak tesisin inşaatına da ilerleyen süreçte start verecek. İZSU Genel Müdürlüğü'nün oluşturduğu stratejik planda yer alan baraj yatırımının önündeki son viraj olan malzeme ocaklarına ait ÇED raporunun da alınmasıyla birlikte barajın inşaatı için yapım ihalesine çıkılması bekleniyor.

BOSTANLI BARAJI KARŞIYAKA'YA CAN SUYU OLACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Barajı yatırımı için hazırlıklara 1997 yılında start verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği plan revizyonları için düğmeye basan belediye yönetimi, 2012 yılında çalışmalara hız verdi. Örnekköy Mezarlığı’na yakın bir bölgede kurulacak baraj, olası sel taşkınlarını da önleyecek. Barajdan yılda ortalama 3 milyon metreküp su edilecek ve proje Karşıyaka’nın içme suyu ihtiyacının karşılanmasına destek sağlayacak. Bostanlı Barajı, Karşıyaka ilçesinde Örnekköy Mezarlığı’nın 1.2 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Bostanlı Deresi üzerinde inşa edilecek. Bostanlı Barajı ile birlikte İzmir’e yılda 23.6 milyon metreküp ilave su kazandıracak 4 yeni baraj projesinden Çamlı, Değirmendere ve Alionbaşı Barajı'nın hazırlık aşamasındaki rapor ve planları için bugüne kadar yaklaşık 4 milyon liralık harcama yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.