Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Botları batmak üzereyken kurtarıldılar

Botları batmak üzereyken kurtarıldılar

İzmir'in Çeşme ilçesinde iki bottaki 67 göçmen, botları batmak üzereyken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Çeşme'de 67 kaçak göçmenin kurtarılmasının ardından, denizde zor durumda olan 50 göçmen daha kurtarılırdı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2017 - 10:27

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 3.5 saat arayla batmak üzere olan lastik bot ile bir polyester teknedeki aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu toplam 67 Suriyeli, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

Devriye görevi yapan Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bugün saat 03.00 sıralarında, küçük bir polyester tekne Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar olduğunu fark edince müdahale etti. Bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, su alan teknedeki 6 Suriyeli'yi botlarına alarak kurtardı. Kaçakların, teknesi ise yedeklendi. Çeşme İskelesi'ne getirilen 6 Suriyeli jandarmaya teslim edildi. 

Sığınmacıların can yelekleri ise imha edilmek üzere toplandı.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK 

Devriye görevini sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, saat 06.30 sıralarında ise bu defa Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot belirledi. Ekipler, motoru arıza yapan ve su alarak batma tehlikesi geçiren lastik bottaki 61 Suriyeli'yi kurtardı. Çoğu çocuk ve kadın olan kaçaklar Çeşme İskelesi'ne getirildi. Yakalanan 61 Suriyeli'nin can yelekleri ise imha edilmek üzere toplandı. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek dağıtılarak ihtiyaçları karşılanan kaçaklar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

50 GÖÇMEN DAHA KURTARILDI

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, bugün öğle saatlerinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen 50 Suriyeli, Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.

Bugün saat 12.30 sıralarında, Çiftlik Mahallesindeki Pırlanta Plajı açıklarında lastik bot olduğunu farkeden Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, müdahale edip, durdurdu. Bottaki aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 50 Suriyeli, Sahil Güvenlik botuna alınarak, kurtarıldı.

Kaçaklar, Çeşme İskelesi'ne getirilip, kimlik tespitleri yapıldı. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek isterken yakalanan Suriyeliler'e Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek yardımında bulunuldu. Kaçakların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.