Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ: Türkiye ile ilgili Batı'da kirli algı var

Bozdağ: Türkiye ile ilgili Batı'da kirli algı var

Bekir Bozdağ, Strazburg'da bir törende yaptığı konuşmada, 'Türkiye ile ilgili Batı'da pek çok kirli algı var' dedi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2017 - 07:02

Strazburg'da uzun süre eski bir fabrika hangarında hizmet veren ve yıkılarak yerine Osmanlı mimarisine uygun ve külliye formatında yeniden inşa edilecek Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, 3 bin kişi kapasiteli ibadet yerinin çevresinde yer alacak okul, çarşı ve kültür imkanlarıyla yeni bir yaşam merkezi haline geleceğini belirtti.

"TÜRKİYE İLE İLGİLİ BATI'DA KİRLİ ALGI VAR"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye ile ilgili Batı'da pek çok kirli algı var Türkiye'de güvenlik olmadığına dair. Türkiye'deki güvenlik Strazburg'daki güvenlik nasılsa aynıdır. Paris ne kadar güvenliyse Türkiye'de Ankara o kadar güvenlidir. Türkiye ile ilgili ne duyarsanız bir de Türkiye'den o bilgileri teyit edin. Acaba doğru mudur, eğri midi? Göreceksiniz ki pek çoğu yalan, iftira. Olmadık şeyler maalesef Türkiye aleyhine algı oluşturmak için kullanılıyor." dedi.

İslam'ın barış dini olduğunu vurgulayan Bozdağ, şiddet, terör ve öldürmenin İslam ile yan yana getirilemeyeceğini vurgulayarak, şunları belirtti:

"Bugün DEAŞ terör örgütü, FETÖ, El Kaide terör örgütü, Boko Haram terör örgütü ve İslam'ı istismar eden terör örgütlerinin tamamı İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapıyor. DEAŞ ve diğer terör örgütlerine baktığınız zaman yaptıkları terör eylemleri, Müslümanlığın, İslam'ın kabul edeceği bir şey olmadığı gibi insanlığın da kabul edeceği bir şey değildir. Çok net söylüyorum, bu terör örgütleri şeytanların dahi gıpta ettiği terör örgütleridir. Çünkü şeytanlar bir araya gelseler, 'İslam'dan ve Müslümanlardan bütün insanları hatta Müslümanları soğutmak, nefret ettirmek, düşmanlaştırmak için bir organizasyon yapalım.' deseler belki DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, FETÖ gibi bir organizasyon ortaya çıkardı. Onun için bu terör örgütleri en büyük zararı Müslümana, İslam'a veriyor."

"HAKİKAT ENİNDE SONUNDA YALAN VE İFTİRAYI YENECEK"

Bozdağ, Türkiye aleyhine yalan ve fitne üzerine kurulu algılar oluşturulmaya çalışıldığına işaret ederek, bu algılara karşı hakikatin egemen olması için yoğun mücadele verdiklerini bildirdi.

Hakikatin eninde sonunda yalan ve iftirayı yeneceğine dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye ile ilgili Batı'da pek çok kirli algı var Türkiye'de güvenlik olmadığına dair. Türkiye'deki güvenlik Strazburg'daki güvenlik nasılsa aynıdır. Paris ne kadar güvenliyse Türkiye'de Ankara o kadar güvenlidir. Türkiye ile ilgili ne duyarsanız bir de Türkiye'den o bilgileri teyit edin. Acaba doğru mudur, eğri midi? Göreceksiniz ki pek çoğu yalan, iftira. Olmadık şeyler maalesef Türkiye aleyhine algı oluşturmak için kullanılıyor. Avrupa'da ağırlanan DHKP-C'li, PKK'lı ve FETÖ'cü teröristler her yerde kravatlarıyla dolanıyorlar ve her yerde Türkiye'nin aleyhine kanaat oluşturmak için yarış içindeler."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.