Dolar 32,4964
%0.15
Euro 34,7460
%0.07
Altın 2.479,410
%0.7
Bist-100 9.549,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu bölge yatırımcıya dar geliyor

Bu bölge yatırımcıya dar geliyor

Tamamlandığında 60 bin istihdam ve 10 milyar dolar ihracat hedefi ile yola çıkan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde artan talep dikkate alınarak 5 milyon metrekare genişleme talebinde bulunuldu. İzmir ekonomisi için sevindiren haber

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 10:47

Bölgenin ilk müteşebbis heyet başkanı olarak bugün geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Liman var, İZBAN var, yeni otoyol ihalesi, İstanbul- İzmir Otoyolu var. Yine Çin’in önemli bir liman yatırımcısının Aliağa limanlarına ilgisi var. Bölgenin ilk müteşebbis heyet başkanı olarak bugün ülkemizin parmakla gösterilecek OSB’si haline getirildiğini görmekten son derece memnunum” diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile EBSO yönetim kurulu üyeleri,  sanayi üssü Aliağa’ya konuk oldu.  Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ)’ nde sanayi tesislerini gezerek bilgi alan EBSO Başkanı Yorgancılar ile yönetim kurulu üyeleri, bölge sanayicileri ve yatırımcılarla bir araya geldi. İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı,  Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın yanı sıra bölge sanayicileri ile yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Hilton Hampton Aliağa Oteli’nde toplantıda konuşan ve ‘Ekonomiye Küresel ve Ulusal Bakış’ başlıklı bir sunum gerçekleştiren EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ALOSBİ’ nin ilk müteşebbis heyet başkanı olduğu bilgisini paylaşarak başladığı konuşmasında bölgenin gösterdiği başarı öyküsünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yorgancılar, “Görevim gereği Türkiye’nin birçok yerini gezdim. Gezdiğim yerlerde en çok hoşuma giden yerler kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdamla mücadelenin kaleleri olan OSB’lerdir. Bölgenin ilk müteşebbis heyet başkanı olarak bugün ülkemizin parmakla gösterilecek OSB’si haline getirildiğini görmekten son derece memnunum. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Çok açık söylüyorum. Bu OSB’nin altına dört tane teker koyup Bursa ve ya İstanbul’a götürmek imkanına sahip olsak metrekare birim fiyatlarının 500 dolardan az olması mümkün değil. Liman var, İZBAN var, yeni otoyol ihalesi, İstanbul- İzmir Otoyolu var. Yine Çin’in önemli bir liman yatırımcısının Aliağa limanlarına ilgisi var” diye konuştu.  

MESLEKİ EĞİTİM İÇİN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ 

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan’da yaptığı konuşmada 10 milyon metrekare alanda  4 milyon metrekare sanayi parseline sahip bölgenin, 370 üretim tesisine sahip olacağını, yakın bir zamanda tam kapasiteye ulaşacaklarını dikkate alarak 5 milyon metrekarelik genişleme alanı için başvuruda bulunduklarını bilgisini paylaştı. Tezcan, “Bunu hep birlikte başardık. Geleceğe dair en büyük eksiğimiz yetişmiş eleman, dolayısıyla teknik meslek lisesine büyük ihtiyacımız var” dedi. Tezcan, bölge yatırımcılarına yatırımlarını bir an önce realize etmeleri çağrısında bulundu. ALTO Başkanı Adnan Saka ise, gerçekleşen ve gerçekleşmekte olan yatırımlar neticesinden en büyük sıkıntının eğitimli iş gücü konusunda yaşandığı belirterek, “Türkiye’nin çelik, metalürji sektörünün yüzde 24’üne hitap eden bir bölgeyiz. Bu oran yeni yatırımlarla daha da artacak. Artan yatırılar konusunda en büyük eksiğimiz istihdam. İstihdamın yanı sıra bir diğer önemli eksiğimiz ise işçilerin yaşayacağı mahalleler kurulması lazım” diye konuştu.

Toplantının ardından ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a günün anısına el yapımı vazo hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.