Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu çiçeklerin anlamı büyük

Bu çiçeklerin anlamı büyük

Ocak ayındaki yoğun kar yağışı nedeniyle seraları yıkılan ve Büyükşehir’in 4 milyon liralık desteği ile yüzleri gülen üreticiler,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na kendi ürettikleri çiçeklerle teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu'na teşekküre geldiler

  • Ege Postası
  • 22.05.2017 - 09:16

Yılbaşında etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Menderes ilçesindeki seraların büyük bölümünde hasar oluşmuş, olayın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üreticilere destek sözü vermişti. Hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, zarara uğradığı belirlenen 851 üreticinin hesabına geçtiğimiz Mart ayında 4 milyon TL’ye yakın bir kaynak yatırarak yaraları sardı.

İşte bu önemli destekle rahatlayan Menderesli çiçek üreticileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek şükranlarını sundu. Sancaklı, Çileme, Develi, Altıntepe, Tekeli mahallelerinde çiçek seraları bulunan üreticiler adına gelen İzzet Sarıkaya, Lütfi Teket, Osman Germe, Cihangir Koldaş ve Harun Bila, yaşadıkları zor günlerde yanlarında yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na kendi ürettikleri çiçeklerle teşekkür etti.

Başkan Kocaoğlu’nun kırsal kesime her zaman destek verdiğinin altını çizen üreticiler, “Ova yollarımız asfaltlandı, üretim kapasitemiz arttı. Kırsal kesime bu kadar hizmet eden Başkan zor bulunur” dedi. Teşekkür edecek bir şey yapmadıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu ise, “Yaralarınıza bir nebze de olsa sardıysak ne mutlu bize. Kentimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışıyoruz. İşe ova yollarını asfaltlayarak başladık. Daha  çok işimiz var ama önemli olan başlamak. Tulumbaya ilk suyu koyduk. Belediye başkanlığı sadece yasada belirlenen işleri yapmak değil. Gençler nasıl iş bulur, üreticinin malı nasıl değerlenir, turizm nasıl gelişir diye düşünerek kenti kalkındırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Üreticilerin damla sulama ve paketleme tesisi ile ilgili taleplerine de yanıt veren Başkan Kocaoğlu, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.