Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu kursla hayaller gerçek oluyor

Bu kursla hayaller gerçek oluyor

Bucalı kadınların hayalleri Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçeğe dönüştü. Buca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan pastacılık kursunu tamamlayan kadınlar, muhteşem tatlı ve pastalarla donattıkları tezgahlarının başında sertifikalarını alıp yepyeni bir hayata yelken açtı.

  • Ege Postası
  • 15.07.2017 - 10:06

Bucalıların ihtiyaçları doğrultusunda, çağdaş-toplumcu belediyeciliğe örnek çok sayıda projeye imza atan Buca Belediyesi, geçtiğimiz Mart ayında açtığı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ile Yenigün Mahallesi sakinlerinin hayatına sihirli bir dokunuş gerçekleştirdi. Bucalı kadınların hayatına yepyeni bir pencere açan ‘Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ düzenlediği kurslarla kadınlara sosyalliğin yanında ailelerinin bütçesine katkı sağlayıp iş sahibi yapacak meslekler edindiriyor.

Merkezde düzenlenen pastacılık kursunu tamamlayan kadınlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 3 aylık süreçte haftada 2 gün katılarak pastacılık eğitimi alan Bucalı kadınlar, kursta öğrendikleri birbirinden lezzetli pasta, tatlı ve hamur işlerini sertifika töreninde sergiledi.

Buca Belediyesi ile Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kursu tamamlayan 10 Bucalı kadın sertifikalarını Buca Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yusuf Okumuş’un elinden aldı.

Pastacılık kursu ile hayallerini gerçekleştirdiğini söyleyen Sevgi Kalaycı(45), “Öğrendiklerimi hayata geçirip, üretime yöneldim. Sosyal medya üzerinden satış yapıp, para kazanmaya başladım. Hatta kendime kartvizit bile bastırdım” sözleriyle mutluluğunu dile getirirken, kadınlara “Evde boş oturmayın, dışarıya açılın. Buca Belediyesi’nin açtığı kurslara katılarak yepyeni şeyler öğrenip, kendinize gelir kapısı oluşturabilirsiniz” çağrısında bulundu.

İşyerinde sertifikasız eleman çalıştırılmadığı için Buca Belediyesi’nin açtığı pastacılık kursuna katılan Yasemin Tekerli (43) de pastacılık sertifikası ile mesleğinde daha yukarılara çıkabilecek olmanın heyecanını yaşıyor.

56 yaşındaki Deniz Güzel ise yeni şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek için başladığı kurs sonunda 50 kişilik davetler için siparişler almaya başladığını, zevk için başladığı eğitimin ailesine ek gelir kapısı oluşturduğunu belirtirken, umutlarına ve hayallerine kapı açan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

  

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.