Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu mücadele kurtuluş mücadelesidir

Bu mücadele kurtuluş mücadelesidir

CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç Anayasa değişikliğine karşı topyekûn mücadele edeceklerini söyledi. Kılıç, “Padişahta bile olmayan yetkileri almak isteyen Cumhurbaşkanı’nın kurmak istediği tek adam düzenine karşıyız. Bu sistemden diktatör çıkmasına izin vermeyeceğiz.

  • Ege Postası
  • 22.12.2016 - 12:09

İZMİR - CHP Kurtuluş Savaşında olduğu gibi yine bu millete öncülük yapacak” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç Anayasa değişikliği konusunda duruşlarından taviz vermeyeceklerini söyledi. Bu teklif bir Anayasa Değişikliği teklifi değil REJİM DEĞİŞİKLİĞİ teklifidir. Değişikliğin, komisyonlardan itibaren mecliste de karşısında duracaklarını anlatan Kılıç, başkanlık sistemi görünümlü tek adam sistemine engel olacaklarını vurguladı.

Kılıç şunları söyledi:
“Anayasa değişikliği terör batağına saplanmış, dış politikada savrulan ülkenin bugünkü gündemi olmamalıdır. İçeride kendi ürettiği ve bir zamanlar birlikte çalıştığı yapıya savaş açan AKP iktidarı ne yazık ki dışarıda da günlük siyasi politika değiştirmektedir. OHAL gerekesiyle binlerce kişinin kamudaki görevine son veren iktidar kanun hükmünde kararnamelerle Anayasa değişikliğinin altyapısını hazırlamıştır. Bilerek ve isteyerek ülkeyi kaosa sokanlar şimdi bu karışıklıktan çıkışın tek şartını da yandaşlarıyla birlikte piyasaya sürdükleri bize göre diktatörlük sistemi olan başkanlık sisteminde aramaktadır.  Yeni düzenlemenin padişahta bile olmayan yetkileri getirdiği açıktır. Parlamenter demokrasinin gereklerini yerine getirmek ve çoğulcu demokrasiyi geliştirmek yerine tek adamlığa, diktatörlüğe evrilen yeni düzeni savunanlar bu millete de en büyük ihaneti yapmaktadır.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da altını çizdiği gibi biz bu sistemi kökten ret ediyor ve kabul etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni terör yandaşları ile birlikte gösterenler daha dün çözüm süreci adı altında karanlık yapılarla gizli görüşmeler yapanlardır. Ülkemizin kazanımlarını geriye götüren sisteme karşı her alanda direneceğiz. Her platformda bunun yanlış olduğunu anlatacağız. Biz tarihe not düşerek doğrularımızı söylemekten çekinmeyeceğiz.  Planlanan, süslenen ve güzel gösterilmek istenen yeni sistem ülkenin bölünmeye gidişinin de en önemli temel taşıdır. Bugün ülkeyi kuran meclisin Gazi sıfatını bile silmek isteyenler yeni düzen ile meclisi de yok edecekler.

Yargıyı, yasamayı, ve yürütmeyi tek elde toplamak isteyen anlayıştan milli kahraman, halk önderi değil ancak diktatör çıkar. Cumhuriyet Halk Partisi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Ülke bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Nasıl ki 1919’da CUMHURİYET HALK PARTİSİ millete öncülük edip vatanın kurtulması için mücadele ettiyse yine aynı şekilde gerekeni yapacaktır. Doğu’sundan Batı’sına, Kuzey’inden Güney’ine kadar her ilde, ilçede, meydanda, sokakta gerekirse ev ev durumu anlatacak, ait olduğu halkına rehberlik  yol göstericilik yapacak bir ışık olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.