Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9730
%0
Altın 2.447,820
%0.48
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu roketler kimi vurdu'

Bu roketler kimi vurdu'

Reuters muhabiri dün Türkiye'den sınırın Suriye tarafına ateşlendiği bildirilen roketleri Çobanbey'den görüntüledi. Roketlerin hangi hedefi vurduğu açıklanmadı.

  • Ege Postası
  • 04.03.2017 - 13:57

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyini terörden arındırma hedefinin Cerablus'tan sonraki durağı, Kilis'in Elbeyli ilçesi karşısında bulunan Çobanbey (El Rai) olmuştu.

Suriye'nin Halep vilayetine bağlı Çobanbey'de bulunan Reuters muhabiri Halil Aşavi "Türkiye tarafından ateşlenen roketlerin" fotoğraflarını dün çekti.

Fırat Kalkanı güçlerinin El Bab'ı ele geçirilmesiyle terör örgütü DEAŞ Suriye'nin iç kesimlerine itilmişti. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG bu bölgenin doğu ve batısında varlığını sürdürüyor. Rejim güçleri ise hemen güneyde...

Dünkü roket atışı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin günlük faaliyetler bilgilendirmesine yansımadı. Reuters dışında yerel kaynaklar da roket atışıyla ilgili ek bir bilgi vermedi.

TSK dün de Kilis'e askeri sevkiyat yapmıştı. Çeşitli illerdeki birliklerden takviye amacıyla gönderilen tank, zırhlı personel taşıyıcı ve tırlardan oluşan askeri konvoy, Elbeyli'ye getirilmişti.

Ayrıca Anadolu Ajansı, Halep'e bağlı El Bab ve Azez çevresinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile terör örgütü DEAŞ unsurları arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 8 kişinin Kilis'te tedavi altına alındığını bildirmişti.

Suriye haritasında son durum: Fırat Kalkanı (yeşil), YPG (sarı), YPG'nin Esad rejimine dün devrettiği bölgeler (turuncu), Esad rejimi (kırmızı), siyah (DEAŞ)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.