Dolar 32,5069
%0.18
Euro 34,8142
%0.27
Altın 2.486,010
%0.96
Bist-100 9.552,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu sefer güle oynaya meclis

Bu sefer güle oynaya meclis

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Çeşme’de turizme can suyu olacak bir katkı kararı geldi. Çeşme’de termal turizm tesisleri kurmak için girişimleri sürdüren TETUSA adlı şirkete belediye şirketi İZENERJİ kasasından 12 milyon lira kaynak aktarılacak.  Büyükşehir'de gündem yerel kalkınma ve turizm

  • Ege Postası
  • 16.06.2017 - 21:21

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşen toplantında Çeşme’de devam eden yerelde kalkınma ve sağlık turizmi faaliyetleri masaya yatırıldı.

“ÇEŞMENİN KALKINMASI İÇİN DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu oturumda TETUSA şirketinin yüzde 40’lık hissesine ortak olunması ve belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. kasasından 12 milyon lira kaynak aktartılması konusunda yönelttiği sorulara şu yanıtı verdi: “Bu şirket kar amacı güden bir şirket değil. Çeşme ve İzmir’in kalkınması için Alaçatı’da bir kür merkezi yapılacak, termal tedavi merkezi yapılarak Çeşme’deki turizm tesislerinin sezonu uzatılacak. 60 tane İzmirli esnafın ortak olduğu, Çeşme’nin kalkınması için çalışan bir şirket. Bu yatırımın yapılabilmesi için destek vereceğiz. Ben senin mimarlığına karışmıyorum. Ben belediye yönetiyorum, en iyi bildiğim işlerden bir tanesi bilançodur. Bu kente zarar getirecek bir karar burada görüşülmez. Burada en az 60-70 milyon lira daha yatırım yapılacak. İzmir’in, Çeşme’nin turizmi gelişecek, otellerin kapasitesi artacaktır. Aynı proje için Doğanbeyli’de bir arazi aldık. Seferihisar aksındaki otellerin de mevsimsel turizmi uzatıp, sağlık turizminde mesafe almak istiyoruz. İnciraltı’nın planları bittiğinde aynı projenin daha büyüğü orada da yapılacak. Bu kenti turizmde, hizmet sektöründe kalkınacaksak bunu yapmak ihtiyaçtır. Sadece 12 milyon TL değil, bunun devamı da gelecek. Bu iş çok karlı bir şey olsa bunu özel sektör 80 defa yapardı. Biz kamuyuz. Fuar İzmir’de para mı kazanıyorum be? Ama İzmir hasılat sektöründe 1,5 milyar fazladan ciro yapıyor. Bunun 500 milyonu net kardır. Para kazanırsa kazanır, kazanmazsa da kazanmaz… Ama bu kür merkezi Çeşme’nin sezon süresini bir ay uzatırsa Çeşme, İzmir kazanacak. Tacir mantığı ile belediyeyi yönetmek kamu yönetimi değildir.”


DOĞAN: SARI ŞERİTLER TEL TEL DÖKÜLÜYOR
Oturumun dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, engelli vatandaşların kent genelinde yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıdı. Doğan, kaldırımlara döşenen sarı şeritlerin birçok noktada kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Sarı çizgilerin engellileri için artık bir faydası olduğunuzu söyleyemeyiz. Belediyemizin engelli bireylere sunduğu destek amacına ulaşamıyor. Kullanılan malzemenin kalitesizliği ve dayanıksızlığı engellilerin mağduriyetine yol açıyor. Bu kılavuz izli yüzeyler neden her yerde tel tel dökülüyo? Neden bu malzemeye bir standart getirilemed? Kullanılan plastik malzeme ikinci sınıf bir ürün ve artık hiçbir yerde kullanılmıyor. Dünyanın birçok ülkesine gezi düzenleniyor. Gidip gezdiğinizde farklı uygulamaların yerinde inceleyin. İhaleyle alınan bu malzemeler plastik ya da kauçuk, kullan at tipidir. Belediye burada kullanılan malzeme yüzünden zarara uğratılmakta” dedi. Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Kocaoğlu ise şunları söyledi: “Bu malzemeler daha önce yapılmış olan kaldırımlarda kullanılıyor. Bundan sonra yaptığımız kaldırımlarda zaten dünyada ne yapılıyorsa o uygulanıyor. Tüm illerimiz geçici olarak aynı şeyi yaptı. Memleketin zamanına yazıktır. Kaldırıma yapıştırılan malzemeler hava koşullarından etkilenmekte, bozulmakta. Bu kadar hikayeye gerek yok. Gözüne ve sesine yazık.”

KOCAOĞLU TUTANAKLARIN ÇIKARILMASINI TALEP ETTİ
Toplantı başında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu bir önceki oturumda yaşanan arbedeye değindi ve “Çarşamba günkü olaya karışan arkadaşların hepsinin özür dilediğini kabul ederek, bir daha da böyle bir olayın yaşanmaması için herkesin kendisini kontrol etmesini dileyerek geçen oturumda bütün yaşanan olayların tutanaklardan çıkarılmasını öneriyorum. 13 senedir bu meclisi yönetiyoruz Çarşamba günkü gibi bir olay olmadı. Bunu Ramazan ayının oruç yorgunluğuna vererek sunduğum önergenin kabulünü talep ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.