Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Çarşı'nın temeli İzmir Marşı'yla atıldı

Buca Çarşı'nın temeli İzmir Marşı'yla atıldı

Buca’yı yepyeni bir kent merkeziyle buluşturacak dev yatırım Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı’nın temeli coşkulu bir törenle atıldı. 13 bin metrekare alanda iki kademeli olarak inşa edilecek projenin temeli İzmir Marşı ve Türk Bayrakları eşliğinde yüzlerce İzmirlinin katılımıyla atıldı. Başkan Piriştina’nın gurur günü: Buca Çarşı!

  • Ege Postası
  • 09.04.2017 - 10:12

Buca Pazaryeri’nin bulunduğu 13 bin metrekarelik alanda yapılacak, kapalı pazaryeri, açık hava sineması, dinlenme ve park alanlarıyla Buca’ya yepyeni bir kent merkezi kazandıracak Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi “Buca Çarşı”nın ilk harcı görkemli bir törenle atıldı.

CHP İzmir Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Saniye Barut ve Şehrazat Mercan, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP İl ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce İzmirlinin katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninde alan İzmir Marşıyla inledi.

Törende konuşan Kozağaç Mahallesi Muhtarı İdris Avcı, Buca Çarşı projesinin Buca’yı uçuracağını ve mahalleyi marka bir bölge haline getireceğini belirtti.

BUCA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”

Buca için dev bir yatırımın temelini babasının doğum gününde atan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina konuşmasına da İzmir’in unutulmaz ve efsanevi Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın çocukluğundan beri kulaklarından çıkmayan, “Ne yaparsanız yapın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayın” sözleriyle başladı.

Konuşmasında projeyi de tanıtan Başkan Piriştina, “Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi‘nin iki kademeli olarak inşa edileceğini, 1,5 yıllık bir süreçte de tamamlanacağını açıklarken, “Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca’nın kalbinin atacağı, gurur kaynağı olacak bir tesis olacak” diye de ekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise konuşmasına “CHP’li belediyelerin tümüyle gurur duyuyorum. Türkiye’nin yüz akları olan İzmir, Eskişehir, Aydın gibi CHP’li Belediyelerdir” sözleriyle başladı. Tekin, 16 Nisan’da ülkenin kaderini belirleyecek çok önemli bir referandum yapılacağını belirterek vatandaşları ülkelerine ve Cumhuriyete sahip çıkmaya çağırdı. İşsizlik, terör ve emekli sorunları konusunda siyasi iktidara çağrıda da bulunan Gürsel Tekin, ”İşsizliğin karşısında hangi madde varsa, engelliyorsa hodri meydan. Getirin, bunu kaldıralım. Emeklinin derdini çözmek içinde hodri meydan, getirin çözelim. Terörün bitirilmesini engelleyen madde neyse getirin. Buna oy vermezsek namerdiz. Getirmezseniz siz namertsiniz” diye konuştu.

Siyasi iktidarın Cumhuriyet Halk Partisi’ni referandumla değişecek 18 madde konusunda yalan söylemekle suçlamasını eleştiren Gürsel Tekin, “Kim 18 madde ile ilgili yalan söylüyorsa Allah ocağına incir ağacı diksin. Bu anayasa paketi faili meçhul bir pakettir. 18 madde suça bulaşmış, belli çetelere bulaşmışların kurtulması için hazırlanmış anayasa paketidir” dedi.

Konuşmaların ardından Bucalıların ihtiyaçları, fonksiyonellik, estetik, tasarımda yerellik ve ekonomiklik unsurları göz önünde bulundurularak hazırlanan dev proje Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi “Buca Çarşı”nın ilk harcı davetlilerle birlikte atıldı.

Buca’ya yepyeni bir çehre kazandıracak dev projenin temel atma töreni yüzlerce davetlinin ellerinde Türk bayrakları ile İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söylemesiyle son buldu.

Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi BUCA ÇARŞI

Buca pazaryerinin kurulduğu Özmen Caddesi üzerinde yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda konumlanan Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı Projesi; İki kademeli olarak inşa edilecek. Projenin zemin katında 10 bin metrekarelik alana yayılan, ısıtma ve soğutma sistemlerinin bulunacağı, modern koşullarda alışveriş yapabileceği kapalı pazar yeri oluşturulacak. Alan, pazarın kurulmadığı veya kısmi olarak kurulduğu günlerde otopark ve spor etkinlik alanı olarak kullanılacak. Aynı katta kurulacak genel ihtiyaç alanları, zabıta birimleri, yeme içme alanları ve mescit ile kentli çağdaş bir alışveriş mekanına kavuşacak.

Kapalı pazaryerinin üstü ise büyük bir meydan olarak düzenlenecek. Kentlinin yeşille, doğayla buluşabileceği 8 bin metrekarelik bir bölgeye yayılan park, bölgenin çehresini değiştirecek. Bu bölümde ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarının kullanımına sunulacak bir de merkez yer alacak.

Kompleksin üst katında projelendirilen bir başka çağdaş dokunuş ise 500 kişilik açık hava sineması ile konser dinleti, panel gibi kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek şekilde projelendirilen 1000 kişilik amfi tiyatro olacak. Tiyatronun amfi yapısı kendi

fonksiyonlarının yanı sıra üst park alanı ile meydanı birleştiren bir geçiş niteliğinde düzenlenecek. Amfi tiyatro 2700 metrekarelik bir meydanla buluşuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.