Dolar 32,5255
%-0.07
Euro 34,8717
%0.02
Altın 2.437,850
%0.32
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da aday bilmecesi

Buca'da aday bilmecesi

CHP Buca’da yapılan delege seçimi sonrası gözler İlçe kongresine çevrildi. 47 mahallede 400 delegeye sahip ilçede delege seçimleri sonrası muhalifler ve İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın kogre hazırlıkları sürüyor. Kongre öncesi çalışmalar hızlandı

  • Ege Postası
  • 17.10.2017 - 09:31

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- İlçede başkanlık için ismi geçen siyasetçilerden Serkan Kalmaz ön seçimden zaferle ayrılmış ve şimdilerde belediye meclis üyeliği yapan bir isim. Kalmaz’ın mahallelerde delegasyon çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor. Yine belediye meclis üyesi bir diğer isim ise Kasım Akdağ. Akdağ’ın Kalmaz ile aynı yapıda olduğu ancak ilçe başkanlığı düşündüğü kulislerde konuşuluyor. Bir önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hasan Sağlam’ın ise Başkan Levent Piriştina’nın adayı olmak adına çalışmaların sürdürdüğü iddia edildi. Belediye Meclis eski Üyesi Suat Nezir’in de delegelerle görüşmelere hız verdiği ve başkan adaylığı için çalışmalarını sürdürüdüğü ifade edildi.

BAŞKAN’IN GÖLGESİNDE KALDI İDDİASI

Mahallelerde yapılan listelere Kaya’nın müdahil olduğu ve bir çok yerde desteklediği listelerin kazandığı belirtilen Buca’da Kaya’nın en büyük destekçisi ise Başkan Levent Piriştina. Ancak Kaya için kulislerde ‘Başkanın gölgesinde kaldı’ iddiaları nedeniyle gelişen bir muhalefet söz konusu.

KURUÇEŞME NET DEĞİL

Muhalefetin kazandığı ilçenin önemli mahalleleri Hürriyet, Adatepe, Atatürk ve Menderes mahallelerinde yaklaşık 80 delegenin muhalefete tam destek verdiği ifae edilirken, Kuruçeşme Mahallesinde ise delege seçimi sonrası bi kafa karışıklığı olduğu iddia edildi.

PİRİŞTİNA’YA MUHALEFET YOK

Mevcut Başkan Kaya’ya Belediye Başkanı Piriştina’nın yanında marka isimler Necati İmam ve Mehmet Süne’nin de desteği göze çarpıyor. İlçe’de muhaliflerin en önemli söylemi ise Başkan Piriştina’ya bir muhalefetlerinin bulunmadığını dile getirmeleri. İlçe’de yeni yüzlere ihtiyaç duyulduğunu ve her kesimden ismin ilçede görev alması gerektiğini savunan muhalifler bu konuda taleplerini ve önerilerini delegasyon ile paylaşırken Kaya ise birlik mesajları vermeyi sürdürüyor. Kaya’ya destek verenlerin temel hedefinin 2019 yılında yapılacak genel ve yerel seçimlerde güçlü bir CHP çıkması olarak dillendirildiği partide muhalifler de hedef olarak 2019’u gösteriyor. Kulislerde konuşulan en net bilgi ise CHP Buca tarihinde yapılacka en karışık kongre olacağı yönünde. Buca’da kongre aralık ayı ortasında yapılacak. Henüz tarih netleşmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.