Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da işsizliğe neşter

Buca’da işsizliğe neşter

Buca Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi TİM ülkemizin temel sorunu işsizlikle boğuşan vatandaşlar için umut kapısı oldu. İşçi arayan firmalar ile işbirliği yapan Buca Belediyesi TİM İstihdam Masası, gerçekleştirdiği toplu iş görüşmeleri ile vatandaşları iş sahibi yapıyor.

  • Ege Postası
  • 21.04.2017 - 11:00

Buca Belediyesi’nin, ilçede işsizliğin önüne geçmek için Toplumsal İletişim Merkezi (BUCA TİM) bünyesinde oluşturduğu İstihdam Masası, işçi ve işveren arasında köprü oluşturarak, işsizlik sorununa neşter vurdu. Firmalardan gelen talepler doğrultusunda firma yetkilileri ile başvuru yapan vatandaşları buluşturan Buca TİM, 2014 yılından bugüne 694 kişiyi iş sahibi yaptı.

İstihdam Masasına başvuran vatandaşlar, firmalardan gelen talep doğrultusunda toplu iş görüşmesine davet edilip, nitelikleri doğrultusunda işe yerleştiriliyor.

Çamlıkule Semt Evi’nde yapılan toplu iş görüşmelerine katılan vatandaşlara önce işveren firma yetkililerince çalışma şartları ve aranan nitelikler konusunda ön bilgilendirme yapılıyor. İşe başvurmak isteyen vatandaşlar yazılı başvurularının ardından mülakata alınarak değerlendiriliyor.

Belediyenin kurduğu sistem, kalifiye işçi bulmakta sıkıntı yaşayan firmalara büyük kolaylık sağlarken, iş bulmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlara da yeni kapılar açıyor. 

Toplu görüşmelere katılarak iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, ülkenin kanayan yarası işsizliğe karşı çözüm masası kuran Buca Belediyesi’ne duyarlılığı için teşekkür ediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.