Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da meydan çıkmazı

Buca'da meydan çıkmazı

Buca'da geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen "Darbeci general" krizi bir kez daha alevlendi. Çevik Bir Meydanı'na getirilen alternatif isim önerileri "15 Temmuz" ve "Ömer Halisdemir"e Büyükşehir Belediyesi'nden vize çıkmadı. 15 Temmuz şehidine ret

  • Ege Postası
  • 14.01.2017 - 09:31

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Buca'da 28 Şubat sürecini hatırlattığı gerekçesiyle sık sık adının değişmesi gündeme gelen Orgeneral Çevik Bir Meydanı için getirilen isim önerisi değişikliği yine kabul görmedi.  

"28 ŞUBAT" TARTIŞMALARI YENİDEN ALEVLENDİ

"Post modern darbe" olarak da bilinen 28 Şubat Muhtırası yayınladığı dönemde görevde olan ve TSK'da Genelkurmay Komutanlığı yapan Orgeneral Çevik Bir'in ismiyle ilgili tartışmalar bir kez daha gündeme taşındı. Dönemin belediye başkanı Cemil Şeboy tarafından meydana verilen ismin değiştirilmesi için kısa süre önce başlatılan girişimler İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde meclis gündemine taşındı.

AK PARTİ'DEN KABUL, CHP'DEN RET

Geçtiğimiz yıl darbeyi çağrıştırdığı gerekçesiyle isminin Yaşar Kemal Meydanı olarak değiştirilmesi gündeme gelen ancak yine reddedilen meydanın adı bu sefer de yeni bir öneriye gündeme geldi. İzmirli vatandaşların 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşamını yitiren Ömer Halisdemir'in adının meydana verilmesine yönelik Başbakanlık kanalı ile belediyeye ilettikleri talepler mecliste oylamaya sunuldu. "Şehit Ömer Halisdemir Meydanı" ile birlikte alternatif olarak sunulan "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" önerileri AK Parti'li meclis üyelerinin kabul oylarına karşın, CHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. Böylece, sık sık adının değiştirilmesi gündeme gelen Buca Çevik Bir Meydanı'nın ismi de aynen kaldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.