Dolar 32,5352
%-0.04
Euro 34,8085
%-0.16
Altın 2.440,100
%0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da pazarcılar belediyeye yürüdü

Buca'da pazarcılar belediyeye yürüdü

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki pazar yerinin, yenisi yapılıncaya kadar geçici kurulacağı yer için kura çekmek üzere toplanan pazarcılar, iddiaya göre kendilerinden haftalık tezgah başına 100 TL işgaliye ve yeni pazaryeri için de yaklaşık 6 bin TL istenmesine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 15:25

Kura çekmekten vazgeçip belediyeye yürüyen pazarcılar, daha önce 7 TL olan işgaliye ücretinin 100 TL'ye çıkartılması ve yeni pazaryerinin inşaatına başlanmamasına rağmen 6 bin TL istenmesine tepki gösterdi.

Buca Belediyesi tarafından Buca Pazaryeri'nin bulunduğu alana kapalı pazaryeri yapılabilmesi için, semt pazarının yakındaki bir başka bölgeye taşınmasına karar verildi. Bunun üzerine, Buca Kaymakamlığı'nın karşı tarafındaki geçici pazaryerinde tezgah açacak olan pazarcılar, bugün kura çekimi için buluştu.

Ancak, pazarcılar, 7 TL olan 1 tezgahın işgaliye ücretinin 100 TL'ye çıkartıldığını ve yeni pazaryeri için de tezgah başına 500'er TL'lik taksitler halinde yaklaşık 6 bin TL istendiğini iddia ederek kura çekmekten vazgeçti. Buca Pazaryeri'nden belediye hizmet binası önünde kadar yürüyen yaklaşık 300 pazarcı, Belediye Başkanı Levent Piriştina ile görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürü Birol Buyruk ile Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık kalabalığa sakinleştirmeye çalıştı. Ancak pazarcılar, istenen ücretin çok yüksek olduğunu, bu ücretler karşısında ayakta duramayacaklarını söyledi. Pazarcılarla belediye yetkilileri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Pazarcılar, daha sonra beleidye önünden ayrıldı.

TARAFLAR PAZARTESİ BULUŞACAK

Buca Belediyesi tarafından yapılacak yeni pazaryerinin inşaası tamamlanıncaya kadar, pazarcıların geçici pazaryerine taşınmadan önce kura çekimi sırasında çıkan tartışma sonrası belediyeye yürüyen pazarcılar eyleme son verdi. Belediye yetkilileriyle görüşen pazarcılar, sorunun çözülmesi için pazartesi günü kuranın çekileceği pazaryerinde buluşma kararı aldı. Bu arada belediye yetkilileri, bir yanlış anlaşılma olduğunu; pazarcılardan daha önce her hafta alınan 7 TL'lik işgaliye ücretinin önümüzdeki 4.5 yıl boyunca alınmayacağını, ancak belediye firması Bucamar tarafından kiralanıp geçici pazaryeri haline getirilen 15 bin metrekarelik alana yapılan giderlerin karşılanması amacıyla, pazarcılardan 60 hafta boyunca haftalık tezgah başına 100 TL ücret alınacağını, bunun dışında yeni pazaryerine taşınma sürecinde de tahsis ücreti dahil bir başka ücret alınmayacağını kaydetti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.