Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’daki o saldırı ve tehdit sonrası CHP'den topyekün mesaj!

Buca’daki o saldırı ve tehdit sonrası CHP'den topyekün mesaj!

CHP İzmir İl Örgütü, Buca'daki 'Demokrasi ve Hayır Evi'nin önünde bulunan görsellere yönelik gerçekleşen saldırı ve yapılan tehdide tepki gösterdi. İl Başkanı Güven, “Ofisimizin önüne bırakılan tehdit içerikli notlarla bizi bu yoldan döndüreceğini sanan vandallar, biz asla boyun eğmeyeceğiz” dedi. Buca’daki o saldırı ve tehdit sonrası CHP'den topyekün mesaj:

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 12:57

EGE POSTASI -  Geçtiğimiz hafta sonu Buca'da Menderes Caddesi'nde bulunan 'Demokrasi ve Hayır Evi'ne yüzleri maskeli kişi/kişilerce saldırı gerçekleşmiş, binanın önündeki afiş, pankart ve dövizlere zarar verilmişti. Seçim ofisinin kapısına “Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder. Devamı gelecek. Ecdadı Osmanlı Diriliş Hareketi” yazılı not bırakılmıştı.

CHP İzmir İl Örgütü, Buca'daki 'Demokrasi ve Hayır Evi'ne yapılan saldırıyı kınadı. İl binasında yapılan basın toplantısına CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Zekeriya Temizel, İl Başkanı Asuman Ali Güven, Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kadın ve gençlik kolu başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

GÜVEN'DEN TEPKİ VE SAĞDUYU ÇAĞRISI

Ülkenin son derece önemli bir referandum sürecinin içinden geçtiğini söyleyen İl Başkanı Güven şunları söyledi;

“Kardeşliğimiz demokrasimiz için 'hayır' oyu kullanacak olan bizler karşı oy kullanacakları kendimizden farklı görmüyoruz. En baştan beri propaganda sürecinde gerginliğe bölünmeye kutuplaşmaya izin vermeyeceğimizi söylemiştik. Bugün de en başta söylediğimiz noktadayız. Referandumda sonuç ne çıkarsa çıksın bu ülkede bir arada yaşayacağız. Hiçbirimizin diğerinden daha fazla söz hakkı yok. Hepimiz eşitiz, kardeşiz. Yapılan tahriklere rağmen İzmir'de yarattığımız demokratik ortamın bozulmasına izin vermeyeceğiz. Seçimde tek adam iktidarlığına hukukun yozlaştırılmasına bölünmeye giden yolların açılmasına izin vermemek için 'hayır' diyeceğiz. İnanıyorum ki halkımız da bu yolda yanımızda olacak.  16 Nisan'a 34 gün var. Propagandamızı yapmaya devam edeceğiz.  Hayır'ı anlatmaya devam ediyoruz. Karşı görüşün propagandasını yapanlara da saygılı davranıyoruz. Herkesten de saygılı olmasını istiyoruz. Demokratik yarışa ayrımcılık, şiddet ve tehdit karıştırılmasın. Tüm siyasi partilerin bu konuya gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz. Buca'da ofisimizin önüne tehdit şiddet içerikli notlar bırakarak bizi bu yoldan döndüreceğini sanan vandallar, biz asla boyun eğmeyeceğiz. Bu saldırılar bizlerin ne kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor. Buca'da yaşanan bu olay son olsun. Kim tercihini ne taraftan yana kullanırsa kullansın İzmir'e yakıştıran bir yarış olsun. Demokrasi şöleni için herkes elinden geleni yapsın. Güvenlik güçleri bu olayları yapanları bir an önce bulmalı.”

KAYA: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

İlçe Başkanı Kaya ise saldırının görüntülerinin saldırıyı yapan/yapanlar tarafından sosyal medyadan paylaşıldığını söyledi. Kaya,  "Saldırıyı yüzleri maskeli şekilde yapmışlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. AKP Buca İlçe Başkanlığı FETÖ operasyonuyla kapatılan kolejin binasını SKM yaptı. Milli Eğitim'e ait bir salonda 'evet' startı verdiler. Gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bunların değerlendirilmesini halka bırakıyoruz. Biz korkmuyoruz. Amacımız sağduyulu bir seçim süreci götürmek" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.