Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8352
%0.3
Altın 2.507,260
%0.92
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca konutları kapış kapış

Buca konutları kapış kapış

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihale yoluyla satışa çıkardığı Buca Tınaztepe Konutları'na yine teklif yağdı. Aralık ayında satışına başlanan konutların ikinci etap ihalesinde de daireler adeta kapanın elinde kaldı. Tınaztepe'de son 37 daire

  • Ege Postası
  • 08.02.2017 - 12:37

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye encümeni tarafından açık arttırma usulüyle ihale edilen Buca'daki daireler, ikinci etap satışlarında da vatandaşların yüzünü güldürdü.

34 KONUT DAHA ALICISIYLA BULUŞTU

Aralık ayında 34 dairenin satışı için 289 kişinin teklif verdiği ihale maratonunda ikinci etap başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Buca Tınaztepe'de Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde inşa ettiği konutlardan 71’inin satışı için çıktığı ihalenin ilk etabında 34 konut için daha teklifler alındı. Bugün kalan 37 konut için daha tekliflerin alınacağı ihalenin üçüncü etabında da rekor başvuru bekleniyor.

BUGÜN SON 37 DAİRE SATILACAK

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenler için fırsat yaratan Büyükşehir Belediyesi'nin, 112 metrekare alana sahip, 3+1 dairelerin fiyatları 167 bin ile 204 bin TL arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl baştan sona yenilenen ve yapılan tadilatların ardından satışa çıkartılan daireleri alabilmek için satış bedelinin yüzde 3'ü oranında teminat bedelini ödeyen ve ihale şartnamesi alan vatandaşlar dün gerçekleşen belediye encümen toplantısında tekliflerini sunarken, satışlar bugün de devam edecek.

BUCA'DA UCUZA EV FIRSATI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca'da yapılan 578 konuttaki daireler, 3 oda 1 salona sahip ve net 112 metrekare. Konutlar, radye temel üzerine tünel kalıp sistemi ile ısı yalıtımlı ve çift asansörlü olarak inşa edildi. Kuzeyinde Buca Yedigöller Rekreasyon Alanı, Buca Betontaş Kapalı Pazar Yeri ve Buca Telekom Santrali bulunan konutların güneyinde Akşemsettin İlköğretim Okulu, doğusunda 80. Yıl Betontaş İlköğretim Okulu, batısında ise Cumhuriyet Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu bulunuyor. Modern bir mimari ile deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen Buca Toplu Konutları, Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne 2.5 km, Buca Belediyesi’ne 3 km, İzmir-Çeşme otobanına 9 km uzaklıkta.. Kent içi ulaşım araçları ile de konutlara rahatlıkla ulaşmak mümkün.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.