Dolar 32,5682
%0.07
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.433,330
%0.13
Bist-100 9.703,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Kültür ve Sanat Merkezi'ne 'Festival' gibi açılış

Buca Kültür ve Sanat Merkezi'ne 'Festival' gibi açılış

Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak olan Buca Kültür ve Sanat Merkezi, muhteşem bir gece ile İzmirli sanatseverlerin hizmetine açıldı. 16. İzmir Kısa Film Festivali'nin açılış töreninin de yapıldığı geceye, Türk Sineması'nın usta isimleri Tunç Başaran, Serdar Akar, Vildan Atasever ve Yiğit Özşener katıldı. Dünyaca ünlü sinema sanatçılarının canlı heykellerinin dikkat çektiği gecede, ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev performansıyla büyüledi. Buca'nın Kültür ve Sanat Mabedi'ne

  • Ege Postası
  • 19.11.2015 - 11:15
Buca’nın tarihi köşklerinden biri olan ve uzun yıllar Belediye Binası olarak hizmet veren Hacı Davut Fargoh Malikanesi, çevre düzenlemelerinin ardından, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi olarak kentin sanat yaşamına kapılarını açtı. Tarihi dokusuyla dikkat çeken ve tüm İzmirlileri yılın 365 günü sanatla buluşturmayı hedefleyen merkezin açılış gecesi de yeni kimliğine yakışır oldu.



SANATIN YENİ BULUŞMA NOKTASI
Kentin kültürel yaşamına büyük katkı sağlayacak Merkez ilk ev sahipliğini, İzmir’in uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali için yaptı. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali açılış törenini ünlü yönetmen Tunç Başaran, Festival Jürisi Başkanı-yönetmen Serdar Akar, jüri üyeleri oyuncu Vildan Atasever ve Yiğit Özşener ile festivalin yerli ve yabancı sinemacı konuklarının katılımıyla renklendi.

Buca Kültür ve Sanat Merkezi açılış töreninde misafirleri dünyaca ünlü sinema sanatçılarının canlı heykelleri karşıladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Karma Sergisi ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Sanat öyle bir aşktır ki, yeter ki insanları tanıştırın. O ilk bakış, o ilk dokunuş asla unutulmaz. Sanat insanın içine öyle bir girer ki ekmek gibi su gibi ana gibi baba gibi vazgeçilmez olur. İşte bu bina, bu binanın işlev kazandırılması öyle bir emeğin üründür. Ben inanıyorum bundan sonra bu bina Buca da sanatın, kültürün, sinemanın, resmin heykelin müziğin şiirin merkezi olacak” dedi.



Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Direktörü Yusuf Saygı, desteklerinden dolayı Başkan Piriştina’ya teşekkür ederken, Ünlü Yönetmen Tunç Başaran, “Böyle genç Belediye Başkanları yüreğini ortaya koyduğu sürece, İzmir bir sinema şehri olacaktır” açıklamasında bulundu.

Açılış töreninin ardından sahne alan dünyaca ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev ve Trio mini konseriyle davetlileri büyüledi.



365 GÜN SANAT
Buca’yı 365 gün sanatla buluşturacak Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, bahçesinde bulunan restoran ve kafe ile de hizmet verecek. Merkezde, her ay edebiyat söyleşileri, mini konserler, sergiler ve dinletiler gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.