Dolar 32,5677
%0.29
Euro 34,7798
%0.14
Altın 2.492,890
%0.34
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açıldı

Buca Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açıldı

Buca Belediyesi, Bucalı kadınların hayatına yeni bir pencere daha açtı. Kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini sağlayarak, toplumsal yaşama katılımlarını arttırmayı amaçlayan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin de katıldığı görkemli bir törenle açıld

  • Ege Postası
  • 18.03.2017 - 11:03

850 metrekare alana sahip, 3 katlı olarak düzenlenen ve hobi, sanat ve meslek kurslarının yanı sıra pırlanta merkezi, sinema ve eğitim salonlarıyla göz dolduran Merkezin açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, “Şimdi bizim için hedef her yeri Buca yapmak olmalı. Ben biliyorum ki; sadece ismiyle değil, bu ismi içinde yaşatıyor olan bu binayla nice Türkan Saylan’lar Buca’dan Türkiye’ye yayılacaktır” diye konuştu.  

Buca Belediyesi’nde yatırım atağı 2017 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Bucalıların ihtiyaçları doğrultusunda, çağdaş-toplumcu belediyeciliğe örnek çok sayıda projeye imza atan Buca Belediyesi, Yenigün Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl temeli atılan Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin kapılarını düzenlenen görkemli törenle açtı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın evsahipliğini yaptığı açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İl ve İlçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören Buca Belediyesi Roman Bandosu’nun çaldığı İzmir Marşı ile coşkulu bir şekilde başladı.

Törenin açılış konuşmasını Buca Belediyesi Evka 1 Semt Evi biçki dikiş kursiyerlerinden Kezban Sipahi'nin konuşmasıyla başladı. Hiçbir şey bilmeden katıldığı kursta öğrendikleriyle aile bütçesine katkı sağlayacak düzeye gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Sipahi, tüm kadınları evlerinden çıkıp Buca Belediyesi’nin kurslarına katılmaya davet etti.   

Yenigün Mahalle Muhtarı Ergün Bahşi, mahalleye getirdiği hizmetler ve yatırımlardan dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

Açılış töreninin ev sahibi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da konuşmasında, böylesine anlamlı bir merkeze, sosyal medya üzerinden yaptıkları mini anketle Türkan Saylan ismini Bucalı hemşerilerinin verdiğini vurgulayarak, ”Buca genelinde açtığımız kurslardan bugüne kadar 7 bin 295 kadınımız yararlandı. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ile hem çocuklarımıza hem de kadınlarımıza hizmet edecek ve bu sayıyı 10 binlere taşıyacağız” dedi.

"NİCE TÜRKAN SAYLANLAR..."

Vatandaşların coşkulu alkışları ve tezahüratlarıyla kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise, Buca Belediyesi’nin kadınlar için yaptığı çalışmalar karşısında heyecan duyduğunu belirtirken, “Bu binaya çok değer veriyorum. Bugün maalesef Türkiye’de kadınlar için hayat çok zor. Belki Buca’da yaşayan kadınlar için Türkiye’nin coğrafyasının diğer köşelerinde yaşayanlardan hayat biraz daha kolay olabilir. Çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri kreşlerden, o kreşe bıraktıktan sonra katılabilecekleri eğitimlerden, o eğitimin ötesinde hayata katılmalarına imkan verecek her şey burada yerel yönetim tarafından düşünülüyor. Ama Türkiye geneline baktığımızda maalesef kadına bu değerin verildiğini görmüyoruz. Şimdi bizim için hedef her yeri Buca yapmak olmalı” diye konuştu.

Kadın erkek eşitliğinde Türkiye’nin 144 ülke arasında 130’uncu sırada olduğuna dikkat çeken Böke, “Bizim daha çok pırlanta evine, daha çok Türkan Saylan evlerine, daha çok Türkan Saylan’a ihtiyacımız var. Ve ben biliyorum ki, sadece ismiyle değil, bu ismi içinde yaşatıyor olan bu binayla nice Türkan Saylanlar Buca’dan Türkiye’ye yayılacak. Biz bu utanç tablosunu hep beraber buradan bütün Türkiye’de değiştireceğiz” dedi. 

Açılış töreninin ardından Bucalı kadınların hayatlarında yepyeni bir renk kazandıracak Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi davetlilerle birlikte gezildi. Merkezi işlevselliği, donanımı ve modernliği bakımından çok beğenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, dikiş makinasının başına da geçerek kısa bir dikiş eğitimi aldı.

TÜRKAN SAYLAN ÇAĞDAŞ YAŞAM MERKEZİ

Yenigün Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, işlevsellik açısından benzeri bulunmayan ‘Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ Kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini sağlayarak, toplumsal yaşama katılımlarını arttırmayı amaçlıyor. 3 katlı merkez, 850 metrekarelik bir alanda çok sayıda aktiviteyi bünyesinde barındırıyor.

Bucalı kadınlar Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek takı tasarımı, ahşap boyama, moda tasarım ve bez bebek kurslarıyla boş zamanlarını değerlendirip yeni hobiler edinirken, okuma yazma, işaret dili, diksiyon, aile içi iletişim ve talebe göre açılacak yabancı dil kurslarıyla kendilerini geliştirebilmeleri için yeni fırsatlara kavuşmuş olacak. Merkez, meslek edindirme kurslarıyla yılda 530 kadına, ders desteği ile 440 öğrenciye hizmet verecek.

Merkezde 20 adet dikiş makinasının yer aldığı derslikte ise İŞKUR ile işbirliği içerisinde açılacak günlük yevmiyeli, iş garantili Makinalı Dikiş Nakış kursu ile kadınlar meslek sahibi olup, yepyeni başlangıçlara imza atabilecek.

Merkezde ayrıca, çeşitli eğitimlerin ve etkinliklerin düzenleneceği çok amaçlı salon, fitness, aerobik, pilates, zumba kurslarının verileceği spor salonu, 2 adet kafeterya ile mini açık hava sineması da yer alıyor.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi kendilerine zaman ayıramayan Bucalı annelerin de derdine derman olacak. Buca Belediyesi’nin örnek projelerinden Pırlanta Merkezleri’nin 7. Şubesi de Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içinde hizmet verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.