Dolar 32,5734
%0.1
Euro 35,0284
%0.57
Altın 2.435,370
%0.5
Bist-100 9.764,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Yiğitler'de kapalı sayıma itiraz geldi

Buca Yiğitler'de kapalı sayıma itiraz geldi

Delege seçimlerinin pazar mesaisinde dikkat çeken Buca, Yiğitler Mahallesi'nin sandığına iptal istemli itiraz geldi. Sandıkta önce 140 Beyaz 139 mavi oy çıktığı sonra İl Yöneticileri İsmail Yüzer, Pınar Çırçır ve Çetin Özdemir'in sandık başına geçip kimseyi yaklaştırmadığı masada 140 beyaz 142 mavi oy sayısı açıklayarak sonuca müdahale ettikleri iddia edildi. Buca Yiğitler'de kapalı sayıma itiraz geldi

  • Ege Postası
  • 26.09.2017 - 16:05

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir'de hafta sonu gözler Yiğitler Mahallesi delege seçimlerindeydi. Mavi ve Beyaz liste ile gidilen seçimi 142 oy alan Mehmet Süne ve Hüseyin Yüzer'in desteklediği Mavi listenin kazandığı, DİSK Emekli-Sen Buca Şube Başkanı Doğan Zengin'in desteklediği beyaz listenin ise 140 oy aldığı açıklanmıştı. Bu sonuca itiraz, Beyaz listeden delege adayı olan isimlerden geldi. İlçe Başkalığına ve İl Başkanlığına  yazılı dilekçe ile itiraz eden beyaz liste delegeleri, sayımın kapalı kapılar ardından yapıldığını ve güvensizlik yaratıldığını, aynı zamanda oy kullanma süresi dolmasına rağmen yetkileri olmadan süreyi uzattıklarını ve sandık kapanması gerekirken 3 kişiye oy kullandırdıklarını öne sürdü. İddiaların kanıtlamak için kamera kayıtlarına ulaşmak isteyen itirazcılara ise kayıtların verilmediği öğrenildi. İlçede çok sayıda partilinin istifaya hazırlandığı kaydedildi.

ZEHİR ZEMBEREK DİLEKÇE

Sandıktan çıkan oyların 2. kez sayıldığını, bu sayımda da kimsenin masaya yanaştırılmadığı ve itirazların dinlenmediği öne sürülen dilekçede ise şu iddialara yer verildi.

*İlçe tarafından görevlendirilen sandık görevlileri görev başında bulunmadı. İki il yönetim kurulu üyesi bulundu. İl yönetim kurulu üyelerinden biri ise bir delege ile 1. dereceden yakın olması nedeniyle güvensizlik ve manevi baskı yarattı. Hazirunda da beyaz listeden bir temsilci bulundurulmadığı bildirildi.

*Döküm ve sayım kapalı kapılar ardında yapıldı. İçeriye yeterli temsilci alınmadı. İçeride olan tek temsilci Ali Aydın'ın ise itirazları dikkate alınmayarak sonuç resmi görevli olmayan İl Yöneticisi İsmail Yüzer tarafından ilan edildi. Sayım esnasında önce 139 Mavi 140 Beyaz oy çıktı denilirken,  il yöneticilerinin müdahalesi ile yapılan ikinci sayımda 142 mavi- 140 beyaz oy çıktığı ilan edildi.

*Seçim saat 16.00'da bitmesi gerekirken, sırada oy kullanacak kimse olmamasına  rağmen uzatılarak sonradan gelen 3 kişiye oy kullandırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.