Dolar 32,3649
%0.15
Euro 34,9599
%-0.3
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük acının üçüncü yılında gözyaşı var

Büyük acının üçüncü yılında gözyaşı var

Manisa Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının yıl dönümünde, Soma Maden Şehitliği’nde anma programı düzenlenecek. Yarın yapılacak program öncesi, 43 şehidin bulunduğu mezarlıkta son hazırlar yapılıyor.

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 15:55

Manisa Soma’da üç yıl önce meydana gelen ve 301 işçinin ölümüne yol açan maden faciasının yıl dönümünde, Soma Maden Şehitliği’nde anma programı düzenlenecek. 13 Mayıs tarihinde hayatlarını kaybeden 43 maden şehidinin kabrinin bulunduğu mezarlıkta son hazırlıklar yapılıyor. Şehitliğe yeni çiçekler ekilirken, ağaçlara da Türk bayrakları asıldı. Yakınlarını kaybeden bazı vatandaşlar ise bugün de mezarlığa gelerek dualar etti. Her cuma oğlu Kader Yıldırım’ın mezarını ziyaret ettiğini belirten Elmas Yıldırım, gözyaşı dökerek “Oğlumu görmeden nefes alamıyorum. Oğlum, ömrüm her şeyim” dedi. Yıldırım, gözyaşları içinde oğlunun mezar taşını okşadı. (İHA)

Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın üçüncü yılında tüm Türkiye'yi Soma'ya davet etti, bu acının ve yaşananların unutulmamasını istedi. 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaptığı yazılı açıklamada 13 Mayıs'ta büyük maden faciasının yaşandığı Soma'da olacaklarını belirterek, herkesi ilçeye davet etti. CHP'li Özel, yarın saat 14.30'da Soma'daki Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) önünde buluşacaklarını belirterek, facianın olduğu saatte madencileri anacaklarını kaydetti. Özel, "Bu davet, tüm Türkiye'den gelecek, Soma'yı unutmayan, Soma'yı unutmak istemeyen dostlarımızla buluşmak içindir. Saat 15.05'te facianın yaşandığı anda madenci anıtının önünde olacağız. Ardından eşini, çocuğunu kaybeden yüreği yanık Soma şehitlerinin aileleri ile birlikte miting düzenleyerek, Soma'da üç yıldır yaşananları ve ne noktaya geldiğimizi Türkiye'ye bir kez daha haykıracağız" dedi.

Özel, davanın duruşmalarını üç yıl boyunca takip ettiklerini belirterek, "İlk gün annelerin yakarmaları karşısında hakimlerin, savcıların, jandarmaların boğazları düğümlenirken, savunma avukatları duygusal konuşmalar yapan, üzülen, çığlık atan annelere 'duygu sömürüsü yapıyor, dışarı çıkartın' demiştir. Soma'daki dengeler şirket lehine değişmiş durumda. Her geçen gün davaya olan kamuoyu ilgisi azalıyor. Davanın ilk duruşmasında 4 kilometrelik bir insan korteji vardı. 10 bin kişi dışarıda bekliyordu. Duruşma salonu, 'Unutursak kalbimiz kurusun', 'Soma için adalet istiyoruz' sloganlarıyla inliyordu. Şimdi o günlerin ve o sözlerin yerinde yeller esiyor. Aileler, işçiler, Soma kaderine terk edildi. Türkiye onları unuttu ama onlar yaşadıklarını unutmadılar" dedi.

"GERÇEK SORUMLULAR YARGILANANA KADAR ACILAR HAFİFLEMEYECEK"
Soma faciasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen verilen sözlerin unutulduğunu öne süren Özgür Özel, "Soma davası uzatıldıkça uzatılıyor ve asıl sorumluları ise hala yargılanmıyor. Gerçek sorumlular yargılanana kadar da Soma'nın acıları hafiflemeyecek. Soma adalet bekliyor, Türkiye adalet bekliyor. Facianın üçüncü yılında, ölen tüm maden şehitlerimizin anısına ve bir daha böylesi faciaların yaşanmaması için 13 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30'da TKİ önünde Soma Adalet Mitingi'nde buluşuyoruz. Bu faciaların bir daha yaşanmaması ve evlatlarımızın ölmemesi için tüm halkımızı 13 Mayıs'ta Soma'ya davet ediyoruz. 301 madencimize, onların ailelerine, tüm maden işçilerimize bir kez daha namus sözü veriyoruz; Soma'yı unutmadığımız gibi, unutturmayacağız da. Unutursak ve unutturursak kalbimiz kurusun. Soma'yı unutmayın, unutmadıysanız, bunu gösterin" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.