Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük aşk dile geldi

Büyük aşk dile geldi

Konak Belediyesi'nin 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği 'Ümmid-i Aşkım' konserine İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Atatürk ve Fikriye Hanım'ın şiirlerini seslendirdi

  • Ege Postası
  • 16.02.2017 - 11:09

Güzelyalı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gecede İzmirli besteci ve yorumcu Serap Yenici, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve üvey kuzeni Fikriye Hanım’ın birbirleri için yazdığı şiirlerden bestelediği şarkıları ilk kez İzmirlilerin beğenisine sundu. 14 Şubat gibi özel bir tarihte yüreğinde Atatürk sevgisi taşıyan İzmirlilerle buluşan Yenici, Atatürk ve Fikriye Hanım'ın hayatından da hiç bilinmeyenleri izleyenlerle paylaştı. Yenici, Fikriye Hanım'ın 'Ümmid-i Hayal', Atatürk'ün de Fikriye Hanım öldükten sonra O’na yazdığı 'Ümmid-i Aşkım' şiirlerini hem şiir olarak hem de şarkı olarak seslendirdi. Hayatın akışı içinde dile getirdiği aşk hikayesinin ardından Atatürk ile özdeşleşen şarkılarla geceyi unutulmaz kıldı. 

SEVDİĞİ ŞARKILARI OKUDU

'Manastırın Ortasında Var Bir Havuz', 'Ah Bir Ataş Ver', 'Bülbülüm Altın Kafeste' gibi Atatürk ile özdeşleşen şarkı ve türküleri de seslendirdiği konser sonunda Yenici'yi büyük bir dikkatle ve duygusallıkla izleyen İzmirliler ayakta alkışladı. ‘İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar’ şarkısıyla son noktayı koyan Yenici’ye büyük bir coşkuyla salondaki tüm izleyenler de katıldı. İzmir'de olmaktan ve Fikriye Hanım ile Ata’nın aşk hikayesini İzmirlilerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Yenici, "Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş'a beni sizlerle buluşturduğu için ve böylesine özel bir gecede benimle olmak isteyen sizlere teşekkür ederim" dedi. Yenici, gece sonunda Ümmid-i Aşkım albümünü İzmirliler için imzalamayı da unutmadı. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.