Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük felaket; Çok sayıda ölü var

Büyük felaket; Çok sayıda ölü var

Kolombiya'nın Putumayo yönetim bölgesinde meydana gelen sel felaketinde ölü sayısının 200'ü geçtiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2017 - 08:59

Yerel basında yer alan haberlere göre, ülkenin güneyindeki yönetim  bölgesi Putumayo'nun başkenti Mocoa'yı vuran sel felaketinde en az 200 kişi  hayatını kaybetti.

Kolombiya Kızıl Haçının açıkladığı rakamlara göre, afet bölgesi ilan  edilen kentte halen 220 Kolombiyalıya ulaşılamıyor. 202 kişinin yaralandığı  felaketten 300'ün üzerinde ailenin etkilendiği de ifade edildi.

Felaketin, bölgenin normalde 10 günde alabileceği yağmurun bir gecede  yağmasıyla ortaya çıktığı değerlendirmelerine yer verilen haberlerde ayrıca,  yaralıların kuzeydeki Huila yönetim bölgesinin başkenti Neiva'ya taşındığı  aktarıldı.

Bu arada yerel basına konuşan bazı afetzedeler, sel gelmeden birkaç  dakika önce uyarı sirenlerinin çaldığını söyledi.

Kolombiya'nın güneyindeki Mocoa şehrinde gece aniden bastıran yağmur,  Mocoa, Mulato ve Sancoyaco nehirlerinin taşmasına neden olmuş, sel 17 mahalleyi  sular altında bırakmıştı.

Ekvador ve Peru sınırında yer alan Putumayo yönetim bölgesinin  başkenti olan Mocoa'da 45 bin kişi yaşıyor.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos,  Putumayo'daki sel felaketinde 200'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Santos, sel felaketinin meydana geldiği Putumayo vilayetinin merkezi  Mocoa'da yetkililerle bir araya gelmesinin ardından basın mensuplarına yaptığı  açıklamada, Mocoa şehrinin afet bölgesi ilan edildiğini ve felakette hayatını  kaybedenlerin sayısının 200'ü aştığını söyledi.

Kayıp sayısının hala tam belirlenemediği felakette yaklaşık 200  kişinin de yaralandığını belirten Santos, Kolombiya Silahlı Kuvvetlerinin 2  binden fazla asker, 4 helikopter ve 5 uçakla arama kurtarma ve yardım  çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Santos, çevredeki şehirlerden sağlık desteğinin sağlanmaya  başlandığını ifade ederek, Peru, Panama ve İspanya'ya destek açıklamalarından  dolayı teşekkür etti.

Ayrıca Santos, bölgedeki idarecilerle bir araya gelerek yardım planı  hazırlayacaklarını bildirdi. İnsani yardım, yaralıların tedavisi ve hayatını  kaybedenlerin cenazelerinin defnedilmesi için gerekli süreci başlatacaklarını  açıklayan Santos, bölgede zarar gören altyapı hizmetlerinin de yeniden sağlanması  için çalışıldığını vurguladı.

Daha önce eşine rastlanmamış yağmur fırtınalarının vurduğu Peru'da 90'dan fazla insan hayatını kaybetmişti. Meteorolojik
veriler, Mart 2011 yılından bu yana en çok yağışın düştüğü ay olduğunu gösteriyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.