Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük FETÖ operasyonu: 40 gözaltı!

Büyük FETÖ operasyonu: 40 gözaltı!

İzmir merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda akademisyenler, asker ve bazı bakanlık görevlilerinin de aralarında bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı. Torbalı'da FETÖ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 şüpheli gözaltına alındı.  Aralarında akademisyenler, asker ve bakanlık görevlileri var

  • Ege Postası
  • 04.01.2017 - 10:29

Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında polis operasyon düzenledi. İzmir merkezli 16 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında akademisyenler, asker ve bakanlık görevlilerinin de olduğu 40 şüpheli gözaltına alındı. 

Örgüt adına faaliyet yürüttükleri belirtilen zanlılar, ifade için İzmir'e getirildi.

Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.(İHA)

FETÖ'nün mali ayağına operasyon

TORBALI'DA FETÖ OPERASYONU: 6 GÖZALTI

İzmir'in Torbalı ilçesinde, jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda FETÖ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 şüpheli gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığıyla koordineli olarak İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Torbalı-Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığınca dün yapılan operasyonda; Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde FETÖ silahlı terör örgütü ile ilişkisi olduğu tespit edilen şahısların ikamet adreslerinde eş zamanlı baskın yapıldı. Şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tablet, 7 adet cep telefonu, 7 sim kart, 1 adet flaş bellek, 2 adet hafıza kartı, 3 adet hard disk, 29 adet CD, 15 adet kitap/dergi ele geçirildi. 

FETÖ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen Ayrancılar Eğitim Sevenler Derneği (AYESDER) soruşturması kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı.

MANİSA'DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA GTÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ 

Manisa merkezli 7 ilde yapılan FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltı sayısının 24'e yükseldiği açıklandı. 

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün sabah, Manisa merkezli İstanbul, Bursa, Kastamonu, İzmir, Malatya ve Çorum illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Örgütün Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) yapılanmasına yönelik yürütüldüğü belirtilen operasyonda ilk olarak 12 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 12 kişinin daha yakalanmasıyla, operasyonda gözaltına alınanlar 24'e ulaştı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin, sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin, FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü, ayrıca örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığının tespit edildiği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında CBÜ Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. A.V. ile eğitim ve araştırma görevlileri ile teknisyenlerin de bulunduğu belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.