Dolar 32,5691
%0.29
Euro 34,6484
%-0.24
Altın 2.508,020
%0.95
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de duble kriz!

Büyükşehir'de duble kriz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinde çalışan yaklaşık 10 bin personel grev için hazırlıklara başladı. Zam talepleri kabul görmeyen İZENERJİ çalışanları adım adım 27 Mart'da greve çıkmaya hazırlanırken, İZELMAN işçileri ise haftaya grev eylem kararını belediyeye asacak. 10 bin çalışan grev yolunda

  • Ege Postası
  • 10.03.2017 - 11:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde binlerce işçiyi ilgilendiren iki ayrı toplu sözleşme sürecinde de bir türlü anlaşma sağlanamadı. Belediye ile sendika arasında devam eden zam pazarlıkları tıkanırken, ikinci grev kararı da kapıya dayandı.

KRİTİK TARİH 27 MART

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine geçen ay grev eylem kararını askıya çıkartan DİSK Genel İş Sendikası yeni bir grev kararı için daha hazırlıklara başladı. Genel İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube'ye üye 4 bin kadar işçi 27 Mart'ta greve çıkma kararı alırken, yapılan son görüşmelerden de netice çıkmayınca iş bırakmak için hazırlıklara başladı. Belediyenin 14 ayrı biriminde kentteki birçok temel hizmeti yerine getiren İZENERJİ çalışanları önümüzdeki iki hafta içinde anlaşma sağlanamadığı takdirde grev kararını hayata geçirecek ve kentte hayatı durduracak.

YILDIZ: KOŞULLAR GREVİ GÖSTERİYOR

Koşulların grevi gösterdiğine dikkat çeken ve DİSK Genel İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu ve şirket yetkilileriyle önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelebiliriz. Sürecin masada bitmesi için çaba sarf edeceğiz. Bütün arkadaşlarımızı sürece dahil ediyoruz. Yaptığımız toplantılarda bu grev konusunda kararlılığı da gördük. Büyükşehir Belediyesi'nin sürece yaklaşımı sağlıklı değil. 90 lira alana da yüzde 9 zam öneriyorlar, 56 lira alana da. Sonra çıkıp eşitlikten bahsediyorlar. Biz aradaki farkı kapatalım derken daha da açıyorlar. Biz bu rakamların kesinlikle kabul edilir bir tarafının olmadığını dile getirdik. Önerdikleri zam, enflasyonu hesapladığımızda yüzde 1, yüzde 2. Bu dönem toplu sözleşme sürecinin sonucuna işçiler karar verecek. Ne belediye, ne biz, ne de başkaları..." şeklinde açıklama yaptı.

HAFTAYA YENİ GREV KARARI ÇIKACAK

Öte yandan, grev için kolları sıvayan 4 bin İZENERJİ işçisinin yanı sıra, 6 bin 500 İZELMAN işçisi de zam taleplerinin kabul görmemesi üzerine benzer kararın altına imza atmaya hazırlanıyor. Kentteki ulaşım başta olmak üzere, birçok temel hizmeti yerine getiren 7 bine yakın personel masa başında uzlaşma sağlanamadığı takdirde grev yapacak. Sendika ile belediye arasındaki son toplantılarda da uzlaşma sağlanamadığı takdirde önümüzdeki hafta grev eylem kararı askıya çıkacak ve devamında anlaşma olmazsa Mayıs ayı içerisinde İZELMAN işçisi de greve gidecek.

TOPAL: UMARIZ BİZİ SOKAĞA DÖKMEZLER

Süreç hakkında bilgi veren belediyenin önerdiği koşullar çerçevesinde uzlaşmanın mümkün olmadığını dile getiren DİSK Genel İş Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, "Biz hep bu sürecin masa başında bitmesinden yanaydık. Ancak şu an bu tavrımızın karşılığını halen alamadık. Eğer durum böyle devam ederse yasal haklarımızı kullanarak greve gideceğiz. Belediyenin önerdiği teklif istediğimiz rakamların yarısına bile denk gelmiyor. Yüzde 10,65 enflasyon rakamı açıklanan bir ülkede bize sunulan yüzde 9'luk zam teklifini kabul etmemiz mümkün değil. Ekonominin hali ortada, hayat her geçen gün pahalılaşıyor. İşçinin gösterdiği özveriyi belediye yönetiminden de bekliyoruz. Umarız bizleri sokağa dökmezler" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.