Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de flaş ayrılık; İstifa etti, 'Adayım' dedi

Büyükşehir'de flaş ayrılık; İstifa etti, 'Adayım' dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş. şirketinde önceki yıl genel müdür yardımcısı olarak göreve başlayan Ali Rıza Koçer görevinden istifa etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı radyo programında delege seçimleriyle ilgili “Belediye çalışanlarının taraf olmasını istemiyorum. Belediyenin adını kullanarak şunu yaparım, bunu yaparım diye belediyeyi kullananları ilişkisini keserim” demişti. Bu sözlerin ardından gelen ayrılık yankı uyandırdı. Koçer sosyal medyadan ayrılık kararını duyururken, Çiğli Belediye Başkanlığı'na da adaylığını da şimdiden ilan etti. Büyükşehir'de flaş ayrılık

  • Ege Postası
  • 14.09.2017 - 15:27

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri arasında yer alan İZELMAN’da genel müdür yardımcısı olan Ali Rıza Koçer dün itibarıyla görevini bıraktı. Koçer, Büyükşehir ile yollarını ayırdığını, sosyal medya hesabından duyururken, şimdiden Çiğli Belediye Başkanlığı'na adaylığını da ilan etti.

Şirkete istifasını sunan ve çalışma arkadaşlarıyla vedalaşan Koçer’in önümüzdeki süreçte adaylık kararı aldığı öğrenildi. Cumhuriyet Halk Parti’li Koçer’in partideki kongre sürecinde ilçe başkanlığının yanı sıra, 2019’da ilçe belediye başkanlığı için de adı geçtiği ve hazırlıklara başladığı ifade edildi. Diğer yandan istifa kararı alan Koçer’in şirketle yollarını ayırdığı süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da etkili olduğu ve istifasını bizzat istediği iddia edildi. Geçtiğimiz sene Koçer’i işten çıkartmak isteyen Kocaoğlu’nun bu kararından vazgeçtiği ve araya giren partili isimlerin Koçer’e destek olduğu ileri sürülmüştü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı radyo programında yapılan delege seçimleriyle ilgili “Taraf değilim. Belediye çalışanlarının taraf olmasını istemiyorum. Belediyenin adını kullanarak şunu yaparım, bunu yaparım diye belediyeyi kullananları ilişkisini keserim” demişti. Koçer’in istifa kararında Kocaoğlu’nun delege seçimleri süreciyle ilgili aldığı bu kararın etkili olduğu iddia edildi.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM"

Öte yandan Koçer, ayrılığını sosyal medya hesabından duyurdu. Koçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinde uzun yıllardır aktif siyaset yapıyorum. Bu süreç içerisinde aynı gururla 13 yıl CHP Çiğli İlçe Başkanlığı görevini sürdürdüm. Bu görev sürecinde partimizin oylarının artmasına katkıda bulundum, bundan büyük bir onur ve mutluluk duydum. Halen partimin delegesiyim, aynı şevk ve heyecanla çalışarak partime hizmet etmeyi bir görev biliyorum.

3.5 yıl süresince görev yaptığım İZELMAN Genel Müdür Yardımcılığı görevim sırasında Sayın Aziz Kocaoğlu ile uyum içerisinde beraber çalıştık. Kendisi 20 yıllık dava arkadaşım ve dostumdur. Partinin kamu gücü ile şekillendirilmemesi noktasında Sayın Aziz Kocaoğlu ile aynı çizgide olduğumuzu da belirtmek isterim. Aynı etik duruşu Çiğli Belediye Başkanı Sayın Hasan Arslan ve çalışma arkadaşlarından da bekliyorum.

Bugün geldiğimiz nokta ve şartlar çerçevesinde aktif siyasete devam etmeyi ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne katkıda bulunarak çalışmayı bir sorumluluk olarak görüyorum. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi ile yollarımı ayırıyor ve 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Çiğli Belediye Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum.

Birlikte çalıştığımız, bizlere güvenen ve inanan yol arkadaşlarımı önümüzdeki mahalle delege seçimlerinde Beyaz listeye destek vermeye çağırıyorum.

Listemiz Beyaz, yolumuz Temizdir!

Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın CHP! Ali Rıza KOÇER

CHP ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.