Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de tasfiye operasyonu

Büyükşehir'de tasfiye operasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışan 50'ye yakın personel işten çıkartıldı. Tamamına yakını geçmişte belediyeden davacı olan çalışanlar çeşitli gerekçelerle tazminatları ödenerek iş akitleri sonlandırılırken, şirketlerdeki tasfiye operasyonun süreceği öğrenildi. Dava açtılar, işlerinden oldular

  • Ege Postası
  • 15.06.2017 - 10:04

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmetlerinde faaliyet gösteren İZULAŞ A.Ş.'de başlayan işten çıkartmalar belediyenin diğer şirketleri İZELMAN, İZENERJİ ve Grand Plaza A.Ş.'ye de sıçradı. Diken üstünde günler geçiren belediye personeli, son gelişmelerin ardından iş güvencesi telaşı yaşıyor.

HAKKINI ARAYAN İŞÇİYE TASFİYE ŞOKU!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde uygulamaya konan "Performans Değerlendirme Sistemi" (PDS) sonrasında 50'yi aşkın çalışan işten çıkartıldı. Belediye şirketlerinde istihdam edilen personelin verimsizlik, sağlık durumu, devamsızlık gibi gerekçelerle iş akitlerine son verilirken, dünden itibaren kıdem ile ihbar tazminatları ödenerek belediyeyle ilişiği kesildi. Dün itibarı ile, İZULAŞ A.Ş.'de 15, İZENERJİ A.Ş.'de 10, İZELMAN A.Ş.'de de 25 kişinin işten çıkartıldığı bilgisine ulaşılırken, personel tasfiyesinin devam etmesi bekleniyor. İZULAŞ A.Ş. başta olmak üzere, belediye şirketleri İZENERJİ, İZELMAN, Grand Plaza A.Ş.'de başlayan operasyonun ve tasfiyenin önümüzdeki günlerde diğer şirketlerde de süreceği öğrenildi.

İŞTEN ÇIKARTILAN PERSONELİN TAMAMI BELEDİYEDEN DAVACI OLMUŞTU

İşten çıkartılan belediye personelinin tamamının geçmişte belediyeden davacı olan ve yargıya giden isimler olması ise dikkat çekti. 6772 sayılı kanundan doğan ve kamu işçilerine ödenen yıllık 52 günlük ücret tutarındaki ikramiyelerin 5 yıl geriye dönük olarak kendilerine ödenmesi için ilave tediye davası açan işçiler kazandıkları dava neticesinde protokol imzalanmasını beklerken, işten çıkartılmanın şokunu yaşadı. İçlerinde muvazaa davası açarak kadro isteyen personelin de yer aldığı 50'den fazla çalışan belediyenin bu hamlesi karşısında şaşkınlığa uğradı. Belediyenin diğer şirketleri bünyesinde benzer davaları açan yaklaşık 170 sözleşmeli personel ise aynı şekilde tedirginlik yaşarken, gelişmelerle birlikte olası bir işten çıkartmayla karşı karşıya kaldı.

SENDİKALAR DEVREYE GİRDİ

Gelişmeler üzerine belediyede örgütlü bulunan TÜRK-İŞ ve DİSK'e bağlı sendikalar devreye girdi. Ancak sendikaların bu çabası da işçileri kurtarmaya yetmedi. Belediye kararından henüz geri adım atmazken, bugün son kez bir araya gelmesi beklenen taraflar arasında yapılacak görüşmeler sonrasında krizin seyri netlik kazanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.