Dolar 32,5133
%-0.1
Euro 34,7844
%-0.23
Altın 2.433,080
%0.12
Bist-100 9.730,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Mavişehir'de itiraz hazırlığı!

Büyükşehir'den Mavişehir'de itiraz hazırlığı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de bulunan 115 dönümlük spor alanı, imarlı arazi için yeniden planlama yapılmasına itiraz edeceklerini, itirazın kabul görmemesi durumunda ise konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti. Büyükşehir'den Mavişehir'de itiraz hazırlığı!

  • Ege Postası
  • 12.07.2017 - 18:31

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İller Bankası'nın hazırladığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kendilerinden görüş sorulan  Mavişehir'de imar planında spor alanı olan ve TOKİ'nin 2011 yılında sattığı 100 ve 15 dönümlük iki arsayı imara açacak plan çalışmasına itiraz edeceklerini söyledi. Kocaoğlu "İtirazlarımız kabul görmezse dava açacağız"dedi.

İzmir'de 7 yıl önce tartışma yaratan TOKİ'nin Karşıyaka Mavişehir'deki spor alanlarını satışı bu kez imar planları ile kent gündemine girdi. Büyükşehir Belediyesi 7 yıl önce imar planında  açık spor alanı alanı olan 100 dönümlük ve spor alanı olan 15 dönümlük iki arsanın satışına ardından da arsaları alanların imar taleplerine tepki gösterdi. Yedi yıl sonra aynı arsalarla ilgili bu kez İller Bankası tarafından hazırlanan plan çalışması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüş vermesi için Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kuruluşlara gönderildi. Bu planla birlikte sahipleri farklı olan her iki spor alanı olan arsaların  yüzde 25'lik hisselerinin İller Bankası mülkiyetine geçtiği ortaya çıktı.

Kocaoğlu plan çalışmasına ilk tepkili 10 Temmuz Pazartesi günü belediye meclis toplatısında verdi. Kocaoğlu" Bu çalışmada orada biri 100, diğeri ise 15 dönüm kamuya terkedilecek açık spor alanları planlandı TOKİ bunları o yoğunluğun düzenleme ortaklık payı olarak kamuya terk edecekti. Ancak, TOKİ bu iki arsayı, açık spor alanını sattı. Satın alan adamalar bize gelip gitti. Ancak, buraya imar veremeyeceğimizi söyledik. Dün ve bugün üst üste iki plan çalışması geldi. Arsalara biraz yeşil alan, konut ve ticaret planı yapılmış. TOKİ'den kamuya terkedilmesi gereken araziyi alanlar TOKİ'den aldıkları malın yüzde 25'ini İller Bankası'na satmışlar. İller Bankası ortak olmuş. İller Bankası ortak olduğu için kamu bulaşmış. Kamu bulaştığı için kamu menfaati bulaşmış. İmar çıkmış"dedi.

KOCAOĞLU DAVA AÇACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal medya hesabında "Mavişehir'de imar verilen 115 dönümlük açık spor alanlarıyla ilgili gerekli itirazı yapıyoruz. Kabul görmezse dava açacağız" mesajı yazdı.

Kocaoğlu'nun bu açıklamasıyla Büyükşehir Belediyesi'nin iki plan çalışması için de olumsuz görüş vereceği ortaya çıktı. Belediye'nin 15-20 gün içinde Bakanlık'a göndermesi beklenen bu görüş ve diğer ilgili kuruluşlardan alınacak görüş sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ne yapacağı beklenecek. Plan olduğu gibi kabul edilir ve askıya çıkarılırsa Büyükşehir Belediyesi askı süresinde itiraz edecek ve planın iptali için dava açacak. Mavişehir'deki 100 dönümlük açık spor alanı olan arsaya yeni plan çalışmasıyla ticaret, konut, yeşil alan, eğitim tesisi, spor tesisi öngörüldü. Küçük arsaya da ticraet, konut alanı ve yeşil alan öngörüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.