Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den otopark hamlesi: Alsancak'ta çifte eylem planı!

Büyükşehir’den otopark hamlesi: Alsancak'ta çifte eylem planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak bölgesinde yol kenarlarına park eden araç sayısını azaltabilmek için, kısa süre önce devraldığı 1200 araçlık Kahramanlar Kapalı Otoparkı’ndaki fiyatları “yarı yarıya” indiriyor. İZELMAN, "Park et, ringle devam et" adı verilen proje kapsamında, Kahramanlar Otoparkı'nı merkez alarak Alsancak'taki 4 kapalı otoparkı birbirine bağlayan “ücretsiz ring seferleri” de koyacak. Büyükşehir’den otopark hamlesi

  • Ege Postası
  • 06.02.2016 - 10:25
Kent merkezindeki kapalı otopark kullanım alışkanlığını artırmak ve özel araçların yol güzergahlarına park etmelerini önlemek amacıyla Alsancak Kahramanlar bölgesine özel yeni bir uygulamaya geçiliyor. Bir yandan yeni otopark projelerine ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Şubat Pazartesi günü Meclis’in onayına sunacağı düzenlemeyle, kentteki en büyük kapasiteye sahip 1200 araçlık Kahramanlar Kapalı Otoparkı’nın fiyatlarında “yüzde 50” indirime gidiyor. “Park et, ringle devam et” sloganıyla başlatılacak yeni uygulama, öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce devraldığı ve yüksek kapasitesine rağmen doluluk oranı yüzde 5’ler düzeyinde seyreden Kahramanlar Kapalı Otoparkı'nın cazibesini artırmayı amaçlıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otopark işletmeciliğini üstlenen şirketi İZELMAN ayrıca, 15 Şubat Pazartesi gününden itibaren hizmete başlayacağı “Alsancak Kapalı Otoparkları Servis Sistemi”yle, Kahramanlar Otoparkı'nı merkez alarak Alsancak'taki 4 kapalı otoparkı birbirine bağlayan “ücretsiz ring seferleri” koymaya hazırlanıyor.
 
Kahramanlar Otoparkı'nda büyük indirim
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü, sistemin daha verimli işlemesi amacıyla Kahramanlar Katlı Otoparkı'nın fiyat tarifesinde de 15 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere indirime gidiyor. Meclis’e sunulacak önerinin kabul edilmesi durumunda, 150 TL olan aylık abonelik ücreti 50 TL indirimle, 100 TL olarak uygulanacak. Daha önce 0-4 saat için 6 TL olarak belirlenen park ücreti 4 TL'ye, akşam saatlerinde (19.00-09.00) uygulanan indirimli tarife ise 5 TL'den 4 TL'ye indirilecek.
 
10 dakikada bir ücretsiz ring seferi
Yol kenarlarına park etmiş özel araçları otoparklara çekmeyi amaçlayan ring sistemi; Kahramanlar Kapalı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Otoparkı ve Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı'nı kapsıyor. Bu otoparklara aracını bırakan herkes, ücretsiz servislerden yararlanacak. Uygulama ilk etapta özel tasarımlı 4 adet servis aracıyla başlayacak. Servisler 07.00-23.00 saatleri arasında hafta içi ve Cumartesi günleri 10 dakika, Pazar günleri ise 30 dakika arayla sefer yapacak. Kahramanlar Katlı Otopark'ında başlayan ring seferleri yine aynı noktada son bulacak.
Binişler sırasında abonelik kartı veya günlük otopark fişinin gösterilmesi yeterli olacak. Kahramanlar Katlı Otopark'ından hareket edecek servisler, sırayla Kültürpark 26 Ağustos Kapısı karşısı, Lozan Meydanı, Gazi İlköğretim Okulu (Plevne Bulvarı ile Talatpaşa Bulvarı kesişimi), Alsancak Tam Otomatik Otoparkı (Ali Çetinkaya Bulvarı üzeri) ve Alsancak Spor Salonu duraklarına uğrayarak, başlangıç noktası olan Kahramanlar Katlı Otoparkı'nda ringi tamamlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.