Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den skandal hata!

Büyükşehir'den skandal hata!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ile ilgili hazırlanan görsellerde Türk kadını Ermeni Tehciri fotoğrafıyla anlatıldı. AK Parti'den '5 Aralık' görseline sert tepki

  • Ege Postası
  • 04.12.2016 - 14:32

İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ile ilgili hazırladığı görsellerde Ermeni Tehciri’nde çekilen bir fotoğrafı kullandı. Meydanlardaki dev yansılarda gösterilen sözü geçen fotoğrafta Türk kadını “Kurtuluş Savaşı ile doğdum” ifadesi ile anlatılıyor. Kullanılan fotoğrafın ise 1915 yılında uygulamaya konulan Ermeni Tehciri esnasında çekilen bir fotoğraf olduğu anlaşıldı. 

ÜST AKLIN OYUNU MU' 

AK Parti Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı Av Şehmus Bedir, görsellerde kullanılan fotoğrafın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi vakıalara karşı ciddiyetsiz, ezberci ve ecdadımızın kemiklerini sızlatacak bir yaklaşamının  göstergesi olduğunu ifade ederek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, üst aklın internet mecraında bilinçli olarak bazı tarihsel gerçeklikleri veya mekanları kendi amaçlarına hizmet edecek görsellerle destekleyip, algı yönetme çabalarına sonuç verecek bilinçli veya bilinçsiz bir hatanın parçası olmuştur” dedi.

HAZMEDİLECEK BİR DURUM DEĞİL

Hiçbir etnik unsura önyargı ile yaklaşmadıklarının altını çizen Av Bedir, “Türk kadınının, analarımızın böyle bir fotoğrafla özdeşleştirilmesi asla hazmedilecek bir durum değildir. Büyükşehir belediyesi yönetiminin malum odakların bu türden subliminal mesaj çabalarına hizmet eden hatasını derhal düzeltmesi gerektiğini tarihe karşı sorumluluğu olan bir vatan evladı olarak rica ediyorum” sözlerine yer verdi. 

TÜRK KADININI TANIMIYORLAR

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç da, İzmir Büyükşehir Belediyesi LED ekran bilgilendirme panosunda kadınların seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82. yıldönünümün  anılması münasabetiyle hazırlamış olduğu ekran gösteriminin tamamen siyasi bir skandal olduğunu kaydederek, “Arka fonda geçmişin fotoğrafını okuyamama, Anadolu’yu tanıyamamanın yattığını, bununla beraber, Türk kadınını tanımama olarak ifade edilebilecek bir talihsizliktir. Türk kadını kucağında kurşun taşımıştır cepheye. Türkiye halkının hassas olduğu Kurtuluş Harbi dönemindeki olayların Ermeni Tehciri sırasında çekilen Ermeni kadınlarının bir fotoğrafıyla yansıtılması en basit ifadeyle tarihe saygısızlıktır. Bilgisizliktir. Bu konuda hassasiyeti gösteremeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin cehaletlerini Türk analarıyla saygısızlık boyutuna varacak şekilde göstermelerini de Türk halkının taktirine bırakıyorum. Yakın zamanda bütçe görüşmelerinde 10 milyonlarca liranın ayrıldığı basın-yayın ve kültürel faaliyetlerin kime teslim edildiğinin de göstergesidir” açıklamasını yaptı. 

FOTOĞRAF HAKKINDA

1915 yılında Osmanlı Devleti tarafından yürürlüğe konulan Ermeni Tehciri, çeşitli tartışmalara neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı fotoğraf da, tehcir esnasında çekildi. Tarihçi Murat Bardakçı, fotoğraf için şu ifadeleri kullanıyor: “Tehcirin sembol fotoğraflarından olan bu resmi, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusundaki Alman sağlık memurlarından Armin Wagner çekmişti.”

Fotoğraf Ermeni sanatçı Khachatur Avetisyan’ın Kalan Müzik’ten çıkan Oratorio adlı albümünede de kapak olarak kullanılmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.