Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'in Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nde bir ilk

Büyükşehir'in Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nde bir ilk

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır başarıyla uyguladığı Abla-Ağabey-Kardeş Projesi kapsamında bir ilk yaşanıyor. Projeye katılan üçüz kardeşlere sosyal ve eğitsel destek vermek üzere görevlendirilen ablaları Işılay ve Hilal Dur'un da ikiz olması, ortaya eşine az rastlanacak öykü çıkarıyor. Büyükşehir'in projesinde bir ilk

  • Ege Postası
  • 16.01.2017 - 10:05

Bir yanda üçüz kardeşler Barış, Zeynep ve Başak Kömürcü, diğer yanda tek yumurta ikizleri Hilal ve Işılay Dur kardeşler. Onları bir araya getirense İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal proje alanında çığır açan Abla-Ağabey-Kardeş Projesi.  10 yıldır başarıyla uygulanan projede bir ilk yaşanmasına neden olan bu ilginç tesadüf, Kömürcü ailesinin üçüz çocuklarının sosyal ve eğitsel yaşamına destek olması için projeye başvurmasıyla başladı. Evlerinde heyecan içinde kendilerine yardımcı olacak abla ve ağabeylerini bekleyen üçüzler, karşılarında birbirine tıpatıp benzeyen Hilal ve Işılay'la karşılaşınca büyük şaşkınlık yaşadı.

Endüstri Mühendisliği'ni bitiren ve "kalite kontrol mühendisi" olarak çalışan ikizler, projedeki kardeşleri için gerçek bir rol model olurken, üçüz kardeşlerin mutluluk tablosunu tamamlayan gönüllü ağabeyleri ise Hemşirelik Fakültesi'nde okuyan Hüseyin Tekin oldu. 

Bizim gibi üniversiteli olacaklar

Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nin 5 Kasım'da başlayan 2016-2017 dönemi süresince birlikte çok sayıda etkinliğe katılan Barış, Zeynep ve Başak Kömürcü kardeşler son derece mutlu olduklarını, abla ve ağabeylerinden çok şeyler öğrendiklerini dile getiriyor.

Işılay ve Hilal Dur ise üçüz kardeşleri çok iyi anladıklarını ve aynı süreçlerden kendilerinin de geçtiğini belirterek, “Onların da gelecekte bizim gibi birer üniversiteli olmalarını istiyoruz. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” diye konuşuyor.

Hilal ve Işılay ile aynı eve atanan, aynı zamanda üçüz kardeşlere destek olan bir başka gönüllü Hüseyin Tekin de bu durumun kendisi için çok güzel bir tecrübe olduğunu söylüyor. İkiz veya üçüz olmanın getirdiği dayanışmanın kendisini çok etkilediğini ifade eden Hüseyin Tekin, bu projede bulunmanın kendisine çok şeyler kazandırdığı görüşünde.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.