Dolar 32,5683
%0.29
Euro 34,7248
%-0.02
Altın 2.488,470
%0.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehirde operasyon başladı

Büyükşehirde operasyon başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, depreme karşı güçlendirilmesi yönünde rapor verilen, Başkanlık makamının da yeraldığı Konak Meydanı cepheli hizmet binasının beton güneşlikleri sökülmeye başlandı. Güçlendirme çalışması güneşliklerden başladı

  • Ege Postası
  • 08.07.2017 - 10:33

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde beş ay sürecek ve dış cephe boyasının da yapılacağı çalışmanın ardından, üniversitelerin hazırladığı raporlara göre, bina içi boşaltılmadan kademeli olarak güçlendirme projesi yapılacak.

Birinci derece deprem bölgesi olan İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'nin yapılan incelemelerde 10 yıl önce güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıkan Konak Meydanı cepheli hizmet binasında, güçlendirme projesine yıl sonunda başlanması bekleniyor. Ancak, güçlendirme öncesinde binanın dış cephelerindeki korozyona uğradığı için zaman zaman parçaları düşen ve binaya yük getirdiği belirtilen beton güneşliklerin sökülmesine başlandı. Belediye'nin yaptığı 'Hizmet binası güneşliklerin sökülmesi ve dış cephe boyası yapılması işi' ihalesini kazanan firma çalışmalarına başladı. Yapılan çalışma kapsamında güneşlikler tek tek sökülecek. Daha sonra ise bina dış cephesi boyanacak.

Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerden güçlendirme projesi için görüş alındı. Bina boşaltılmadan, hizmet devam ederken kademeli olarak güçlendirme yapacak alternatif projelerden biri uygulanacak. Projenin ortaya çıkmasından sonra ihalesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmaların yıl sonunda başlamasını planladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.