Dolar 32,5487
%0.01
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.431,280
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehirin şampiyon takımında yaprak dökümü

Büyükşehirin şampiyon takımında yaprak dökümü

​İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarıdan başarıya koşan şampiyon buz hokeyi takımı bu sene buzda hüsranla karşı karşıya kaldı. Büyük kısmı milli oyunculardan oluşan takım küme düşerken, efsane kadrosunda ise adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Büyükşehirin şampiyon takımında yaprak dökümü

  • Ege Postası
  • 20.12.2016 - 10:49

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kurulduğu 2011 yılından bu yana sayısız başarıya imza atan ve ligin en başarılı ekiplerinden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Buz Hokeyi A Takımı bu yıl sezona hüsranla başladı.

İZMİR'İN BUZ SPORLARI SALONU VAR, LİGDE TAKIMI YOK!

Buz hokeyi liginde önceki yıl şampiyon olan ve iki yıldır üst üste gümüş madalya kazanan Türkiye'nin başarılı kulüplerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sezonu açmadan kapattı. Kriz yaşanan kulüpte yaşananlar buzda hüsrana yol açarken, efsane takım ilk iki maçın ardından kepenk indirdi. Süper Lig için oynanan eleme maçlarında bir galibiyet elde edebilen belediyenin takımı aldığı 3 puanla ikinci sırada kalınca küme düştü. Kendisine göre zayıf takımların mücadele ettiği ikinci klasman Birinci Lig'de maçlara çıkacak olan ekibin durumu taraftarlarını üzdü. Alınan sonuçlarla birlikte yıl boyunca çekişmeli maçlara sahne olan Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli tesisi Bornova Aşık Veysel Buz Sporları Salonu da bu yıl boş kaldı.

ŞAMPİYON TAKIM KÜME DÜŞTÜ

Takımda bu yıl başlayan kriz oynanan ilk iki eleme maçında kendisini gösteridi, ona yakın oyuncusu milli takımda yer alan kadroda ise adeta yaprak dökümü yaşandı. Bu yıl önceki sene takımı çalıştıran usta antrenörler takımdan ayrılma kararı alırken, Büyükşehir Belediyesi'nin takımı 6-2 kaybettiği ilk maça da 5 kişi eksik çıktı. Kadrodan ayrılan çok sayıda oyuncunun yeri altyapıdan yetişen 16-20 yaş arası yeni oyuncularla kapatılmak istendi ancak bu çaba da başarılı olmaya yetmedi.

EFSANE EKİPTE YAPRAK DÖKÜMÜ YAŞANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde ilk olarak geçen sene kadroda yer alan yabancı oyuncular takımdan ayrılırken, ardından usta kaleci Levent Özbaydoğan emeklilik kararı aldı. Belediyenin takımında yaşanan yaprak dökümü bununla sınırlı kalmazken, genç yıldızlardan ve milli oyunculardan Andy ve Alec Koçoğlu kardeşler de bu sene kadroda yer almadı, defans oyuncuları Fatih Faner ve Emre Faner Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne transfer oldu. Yine milli takımda görev yapan defans oyuncusu Savaş Canburak Aktürk de bu yıl takımda yer almadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine ligin yıldız forvetlerinden ve milli oyunculardan Serkan Gümüş ile Doruk Kamış'ı da en büyük rakibi Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü'ne kaptırdı. Böylelikle 8 milli oyuncusunu kaybeden İzmirli ekipte geçen yıldan ligin yıldızı olan ve milli takımda forma giyen Erdoğan Coşkun, Yusuf Halil ve Gürkan Çetinkaya olmak üzere sadece üç oyuncu kaldı. Bu sene süper lige erken havlu atan ve küme düşen ekibin Haziran ayında 4 takımın katıldığı alt klasmandaki birinci lig müsabakalarına katılması bekleniyor. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleyerek yerine Süper Lig'e yükselen Buz Adamlar Spor Kulübü ise oynadığı tüm maçları kaybederek lig sonunculuğuna demir attı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.